Profil Design

Profile Design


Firmaet Profile design har siden starten i 1988 lanceret en række produkter der skulle gøre cykeloplevelsen hurtigere. Profile design er et mærke der i høj grad fokuserer på triatlon og enkelstart – discipliner hvor aerodynamik og fart er i højsædet. Firmaet producerer en lang række af produkter, lige fra hjul over drikkesystemer til styr og aerobars.

Profile Design drikkesystemer


Profile Design producerer en lang række forskellige drikkesystemer til cykelrytteren der ønsker en aerodynamisk placering af sine drikkedunke – hvilket man oplever i triatlon og enkelstart. En enkelstart vil ofte være af kortere varighed, hvorfor man sjældent har brug for meget vand undervejs. I dette tilfælde har Profile Design modellen RZ2 – en aerodynamisk drikkedunk. Denne dunk kan indeholde 600 ml og sikrer med et strømlinet design, at airflow omkring flasken og holderen bliver så optimalt som muligt.

På længere distancer – som man ser det i triatlon sporten, skal man ofte have en større mængde vand med, hvilket kan gå på kompromis med aerodynamikken. På den baggrund har Profile Design lavet en række produkter, der skal løse dette problem. FC Hydration System er et frontmonteret drikkesystem, der er tiltænkt at sidde mellem aerobars på cyklen. Dunken har en aerodynamisk udformning der minimerer vindmodstanden. Ydermere gør placeringen og opbygningen af dunken, det muligt at indtage væske uden at flytte sig fra den aerodynamiske position på cyklen. Med en lille slange fra dunken og op til munden, kan man suge væsken op på samme måde, som man kender det fra en klassisk camelback.

Ønsker man at have normale drikkedunke – eller er det en nødvendighed for at sikre den optimale væskemængde, kan man også her finde aerodynamiske løsninger ved Profile Design. Med dunkholderen Aqua Rack har man mulighed for at køre med to dunke, placeret bag sadlen. Det betyder at dunkene ikke som sådan er eksponeret for vinden, da de sidder i læ bag rytteren. Denne løsning gør det ofte muligt at have slange eller CO2 pumpe monteret på rack’en, hvilket også fjerner disse værktøjer fra den umiddelbare vindpåvirkning.

Profile Design fordrer fart


Profile Design har, som nævnt, en række produkter ud over drikkesystemerne, der alle er tiltænkt discipliner, hvor aerodynamikken har en betydning. Om det er styr eller hjul kan man finde det hos Profile Design og i præcis den udformning der passer dig bedst som rytter. Dette kommer tydeligt til udtryk i Profile Designs udvalg af aerobars, hvor man kan finde alt fra næsten flade profil på T2+ modellen, til den mere oprejste håndledsposition på T3+. Profile design producerer hjul med en række forskellige profiler – fra pladehjul og til den lavere 38/Twentyfour model.
Børkop Cykler forhandler Profile Design og vil i vid udstrækning kunne finde netop de produkter, man som rytter søger, for at forbedre præstationen gennem Profile Designs kvalitetsprodukter.

(© Børkopcykler 2016)