Cykler

Cykler


Cykler har en nærmest urørlig kulturel status i Danmark og vi er kendt vidt og bredt internationalt for vores cykelglæde. Her hos Børkop er vi eget stolte af, at vi kan tilbyde en cykel som imødekommer alle behov – om det er barnets første cykel, hr. og fru. Danmarks vej til arbejde eller licensrytterens nye fartmaskine.


Den daglige transport


Mange cykler til og fra arbejde og det er derfor rart at have en god cykel der gør turen til en nydelse. I kategorierne Herrecykel, Damecykel samt Børnecykel finder man almindelige cykler til hverdagsbrug. Det vigtige ved disse cykler er komforten og pasformen på cyklen. Man kører ofte en strækning i almindeligt tøj og på cykelstier af fin kvalitet. Det er derfor ikke aerodynamikken eller vægten der er i fokus, men derimod en behagelig cykeltur. Ønsker man en hverdagscykel der er mere all-round – hvis man f.eks. ønsker at kunne køre gennem skoven, så er en Hybridcykel formentlig noget. Dette er en cykel der forener nogle af de egenskaber man finder ved en MTB, med de egenskaber man finder ved en almindelig citybike. Dermed får man en cykel der kan lidt af det hele og er god til den daglige transport. Til de helt små har vi både Løbecykler og 3-hjulet cykler.


Elcyklen


Elcyklen har for alvor gjort sit indtog i det danske cykelsamfund. Cyklen er en god transportcykel for dem der skal transportere sig en længere distance for at komme på arbejde, da man får motion, men uden man møder ind og er helt flad på arbejdet. Ydermere bidrager den med lidt ekstra fart, hvilket gør det muligt for mange at cykle på arbejde, uden at skulle alt for tidligt afsted, simpelthen fordi turen ikke tager helt lige så lang tid på denne type cykel.


I skoven


Skal du ud og køre i skoven har vi også det du leder efter hos Børkop cykler. Under kategorien Mountainbike finder man de klassiske MTB cross country modeller, som egner sig godt til sporene i skoven, hvor underlaget er ujævnt og terrænet går op og ned i en uendelighed. Her finder man f.eks. en model som Santa Cruz Hightower CC XX1 som er noget af det ypperste indenfor MTB. Denne model har full-suspension og gode styreegenskaber på tekniske spor.


Enduro/Downhill MTB, samt Fatbike er også kategorier der henvender sig til rytteren der kan lide at køre off-road. Førstnævnte er den mere ekstrem udgave af nedkørsler, hvor man har brug for en stærkere støddæmpning, hvorfor disse cykler alle har full suspension og kan virke helt umulige at drive frem på flad vej. Fatbiken er derimod en anden type MTB der i virkeligheden er rettet mod cross country, men under ekstreme forhold. De tykke hjul med det grov mønster er således udviklet til at man kan cykle i snedækkede landskaber eller i ørkenland, hvor underlaget er så blødt at en almindelig MTB vil have svært ved at stå fast. De kan dog også bruges på almindelig MTB spor, men har typisk ikke støddæmpning.


Kampen mod uret


Til kampen mod uret skal man ind i kategorien Tricykel. Denne kategori indeholder cykler til enkelstart og triatlon. Disse cykler har fokus på aerodynamikken og fart på cyklen. Det er altså ikke cykler man kører en tur i skoven på, men derimod en ægte fart maskine til asfalterede veje og en udpræget konkurrence cykel. Man finder i denne kategori en cykel som Pinarello Bolide, der de seneste år har været en af grundstenene til Team Skys succes i kampen mod uret.


Landevejsraceren


I kategorien Racercykler finder man landevejscykler til alle niveauer - fra nybegynderen der gerne vil begynde at cykle helt op til elite rytteren, der kører løb hver weekend. Cyklerne varierer i mellem niveauet de henvender sig til, men fælles for dem alle er, at vægten er relativt lav, styreegenskaberne er gode og cyklen er stiv. Dette er de central elementer i en god landevejscykel. Dertil kan man så lægge komfort, som ofte vil være bedre på det man kan kalde enduro cyklen, som i højere grad henvender sig til motionisten, mens man omvendt kan opleve bedre aerodynamiske kvaliteter ved cyklen der henvender sig til konkurrencerytteren. Dette ser man f.eks. ved Giants Propel rammen, som i høj grad er bygget for at optimere aerodynamiske egenskaber og samtidig er meget stiv, for god kraftoverførsel. Denne model henvender sig således meget til konkurrence rytteren, hvorimod en model som Giant Defy 1 er en mere all-round og komfortabel cykel.


Indenfor samme område finder man den klassiske Banecykel. Denne minder langt henad vejen om Racercyklen, men er som bekendt lavet til banecykling, hvor man hverken har gear eller bremser på cyklen.


Ønsker man blot at kigge på rammekittet finder man dette under kategorien Cykelstel. Dette giver muligheden for at bygge en cykel op med lige netop de komponenter man ønsker.


Gravel og cykelcross vinder frem i landskabet


Efter cykelcross i mange år har været et fænomen de har haft lidt for sig selv nede i Belgien og Holland, er denne disciplin for alvor kommet til resten af Europa. Under kategorierne Gravel cykler og Cross cykler, finder man modeller der kan lidt af det hele. Geometrien minder om det man ser på en racercykel, men med dæk og styrke i rammen der muliggør at man kører off-road såvel som road. En fantastisk mulighed for at køre lidt af det hele og udfordre sin tekniske færdigheder, men uden at gå på kompromis med farten.


Hos Børkop har vi altså en meget bred vifte af muligheder, for dig der er på udkig efter en ny cykel. Går du ind i de enkelte kategorier vil der være en mere præcis beskrivelse af de enkelte cykler og ellers er du meget velkommen til at tage forbi butikken i Børkop, hvor vores kompetente medarbejdere vil guide dig til det rette valg af cykel.

Følgende Mærker

3T

Bianchi

BMC

Cervelo

Colnago

E-Fly

Earley rider

Everton

Frog bikes

Giant

Kildemoes

Lightweight

Liv

Niner bikes

Pinarello

Puky

Raam

Ridley

Trek