Forsikringsskader - Cykelforsikring

Cykelforsikring og forsikringsskader

Hvad skal jeg gøre hvis jeg er ude for et færdselsuheld?

Er du så uheldig at vælte på din cykel eller sker der et uheld i trafikken, kan du med en cykelforsikring potentielt få dækket skaderne på din cykel. Der kan være forskellige regler og betingelser alt efter hvilket forsikringsselskab du har – som udgangspunkt er det første vigtige skridt, at du skal have anmeldt skaden inden du begynder at få udbedret noget. 

Hvis du vil have en forsikringssag igennem BCBikeshop hjælper vi dig gerne. Vores dygtige medarbejdere på værkstedet er specialiseret i at vurdere forsikringssager, så du får et professionelt forløb og kontakt til taksator. 


Hvordan forløber en cykelforsikringssag?

Hver enkelt forsikringssag vil være forskellig, men som udgangspunkt forløber det på følgende måde hos BCBikeshop.

  • Kunden melder skaden til eget forsikringsselskab og modtager et sagsnummer. 
  • Når sagen er indgivet til forsikringen afleveres cyklen på vores værksted til vurdering. 
  • Vores kompetente mekaniker gennemgår grundigt cyklen og gør cyklens skader op, samt vurderer hvad en reparation vil koste. 
  • Derefter bestiller Børkop Cykler en taksator til at afgøre denne vurdering. 
  • Når taksator har afgjort sagen er det op til kunden at bestemme hvorvidt cyklen skal laves. Vi klarer gerne reparationen eller hjælper med en ny cykel ved f.eks. totalskader. 


Har du nogle spørgsmål til håndteringen af en forsikringssag, er du velkommen til at kontakte vores værksted på tlf. 75 86 72 28.


Er jeg forsikret mod cykeluheld?

I langt de fleste tilfælde har du kun en cykelforsikring, hvis du har tegnet en særskilt forsikring hertil – den almindelig indboforsikring dækker som reglen ikke ved skader på cyklen. 

Kommer du selv til skade ved et styrt er du potentielt dækket af en ulykkesforsikring, men denne vil sjældent dække skader på cyklen. Og der kan være undtagelser i forhold til dækning af dine skader, da visse forsikringsselskaber anser cykling for en ”ekstremsport/højrisikosport” – tjek altid grundigt, hvordan din forsikring dækker.

En særlig cykelforsikring dækker primært cyklen - til gengæld er tøj, sko, hjelm etc. som oftest dækket af din indbo-forsikring (derfor skal dette heller ikke medbringes til taksering sammen med cyklen)


Cykelforsikring

En cykelforsikring er noget de fleste forsikringsselskaber tilbyder som et supplement til din indboforsikring. Indboforsikringen dækker som reglen kun din cykel ved indbrud og/eller hærværk i forbindelse med tyveri, mens en separat cykelforsikring også dækker skader på både dig og cykel i f.eks. motionsløb eller under træning - være opmærksom på om din forsikring også dækker licens-løb.


Skadet cykel

De dyre cykler der findes i dag er ganske holdbare, men mod slag, styr og trafikuheld er det meget givet at dele af cyklen bliver beskadiget. Der er stor forskel på i hvor voldsomt et omfang, men det kan være alt fra en knækket ramme til enkeltdele som er blevet beskadiget og har brug for udskiftning. 

Hvad enten det er en mindre skade eller cyklen bliver totalskadet tager vi gerne god hånd om vurderingen og får fundet alle fejl, så der ikke kommer nogle ubehagelige overraskelser.