Racercykler

Henter data.

   Racercykel

   Børkop Cykler har din nye racercykel - du finder dem i alle prisklasser, og du får nemt en der dækker dit cykelbehov. Uanset om du er nybegynder eller den kræsne cykelrytter, der vil have det allerbedste, har vi alle de kendte mærker - alle med hver deres fordele. 

   Vi fører altid et bredt udvalg af alle typer racercykler, så du i vores udvalg både finder de dyrere topcykler med det ypperste inden for udstyr monteret - såvel som, at du kan få hjælp og vejledning til at finde den rette første racercykel til dig. 
    

   Racercyklens karakteristika

   På tværs af prisklasser vil man finde, at det er de samme krav der gør sig gældende for en racercykel. Hvorvidt de lever op til disse krav er så i anden omgang afgørende for pris og ydelse for cyklen. En racercykel skal således være let. I det professionelle cykelfelt må en cykel ikke være lettere en 6,8 kg – men det kan cyklerne sagtens blive! En let cykel betyder, at man ikke skal flytte lige så meget vægt, hvorfor de potentielt kan køre hurtigere. Samtidig skal en racercykel være stiv. En stiv cykel sikrer den optimale kraftoverførsel og dermed nyttevirkning af pedaltrådet. Stivheden er dog en ulempe i forhold til komforten, der skal således være en grad af kompromis mellem disse to, da man ofte skal sidde længe på en racercykel og i en relativ stationær position.  Dette er de tre hovedpunkter for en racercykel – herudover findes der specialiserede cykler.


   Aero racercykel

   I de senere år har tendensen inden for landevejscykling, været et øget fokus på, at optimere de aerodynamiske egenskaber for udstyret. Således er der kommet aero hjelme, skinsuits og så selvfølgelige aero-cykler.

   Disse cykler er optimeret på en måde der gør rammen så aerodynamisk som muligt. En sådan cykel vil derfor minde om en enkelstartscykel i sin opbygning, men adskille sig fra denne ved geometrien. Disse cykler er oplagte til flade forhold, hvor de med den høje aerodynamik og stivhed sikrer, at man nemt holder en høj fart ud af landevejen. Disse cykler vil kunne opleves at være en smule tungere end en bjergcykel. Et eksempel på en aeroroad cykel finder man ved Cervelo S5. Dette er en udpræget aeroroad cykel med de strømlinede smalle, men aflange rørdimensioner. Denne cykel er en full carbon cykel og den absolutte topmodel fra Cervelo når det kommer til en aerodynamisk racer.


   Bjergcyklen

   Med den øgede fokus på specialisering af cyklerne har mange producenter også lanceret en ramme der er mere målrettet bjergkørsel. Det er i bjergene at en let cykel virkelig har sin betydning, og selvom der som nævnt er en grænse for, hvor let en cykel må være (i professionelle sammenhæng) – kan placeringen af vægten være med til at optimere køreoplevelsen.

   En bjergcykel har ikke de samme aerodynamiske egenskaber, men vil i stedet have et anderledes fokus på komfort, da man på bjerge sidder meget stationært og under store belastninger, hvorfor det er vigtigt, at cyklen passer og har en optimal kraftoverførsel.

   Trek Emonda SLR 9 er et eksempel på en vaskeægte bjergracer. Dette er en af de letteste rammer der er blevet produceret og med et meget enkelt og minimalistisk design er man ikke i tvivl om, at den vil køre stærkt på stigningerne. Selve opbygningen af disse cykler minder mere om en traditionel cykel med de runde rørprofiler – men man skal ikke være i tvivl om, at innovation lurer under overfladen. Alle dimensioner er således lavet så man opnår den største kombination af stivhed og lav vægt. 


   Alle typer racercykler

   Hos Børkop Cykler har vi et stort udvalg af racercykler. Vi kan hjælpe, hvad enten du er en rytter der søger den top professionelle løsning, en nybegynder der leder efter en god løsning til rimelige penge – eller måske blot leder efter en god transportcykel til, at pendle til og fra arbejde.

   Der findes som beskrevet en lang række af forskellige stile og behov for en racercykel – Aeroroad, enkelstart eller bjerg. Alt afhængig af hvilken type rytter eller disciplin du vil køre, kan vi her ved Børkop Cykler hjælpe med at finde en løsning der passer til dine ønsker og behov.

   Fra cykelmærke til cykelmærke kan der ydermere være stor forskel – om det er en fuldblodsitaliener fra Pinarello eller Colnago, eller en mere moderene og furturistisk model fra Trek. 

   Tag et kig på vores udvalg af cykelmærker herunder:
   Er du i tvivl om, hvilket mærke der vil passe dig bedst, er du altid velkommen til at kontakte os for at få råd om hvilken racercykel der er den bedste til dig. 

   Vores store udvalg i forskellige racercykle-producenter gør det muligt at finde både brands, og enkelte modeller hos de fleste, som tilbyder cykler i begge ender af skalaen. Hvad enten du har brug for en komfort racer eller den skal være aggressivt aerodynamisk, så har vi det på lager. 

   Cykling som motion

   Cykling er en af de mest voksende sportsgrene inden for de seneste par år. Det er en af de mere skånsomme motionsformer, da det ikke er en vægtbærende aktivitet. Derfor er det en god måde, at få motion på, hvis man har skavanker der gør, at man ikke kan løbe, spille fodbold eller andre sportsgrene med større ydre påvirkninger. Det er blot vigtigt, at man finder en cykel der passer og er komfortabel. Kører man på en for stor eller lille cykel kan det betyde, at man belaster kroppen skævt og ufordelagtigt, hvilket kan føre til skader. Derfor er det vigtigt at man finder en cykel i den rette størrelse og med den rette geometri, hvilket kan variere fra mærke til mærke.

   Udover at være skånsom for kroppen, er det en god måde at komme ud og få frisk luft og dyrke naturen. Man kan således hurtigt komme langt omkring og opleve landskabet på en måde, man ellers ikke ligger mærke til.


   Racercyklen som transportmiddel

   Selvom de fleste forbinder racercykler med dyre letvægtscykler, kan du uden problemer finde en racer til priser som andre transportcykler. En racercykel kan også være et billigt transportmiddel til og fra arbejde. På den måde får man udnyttet sin tid optimalt, da transporten bliver til dagens motion og dermed er med til at højne din sundhed. Skal man et lidt længere stræk for at komme på arbejde kan en racercykel være et bedre alternativ til en citybike, da landevejscyklen er lavet til at komme hurtigt frem og over lidt længere distancer. 


   Specielbyggede racercykler

   Her hos Børkop Cykler har vi en lang række standard cykler, der står opsat med udstyr i forskellige prisklasser. Ønsker du dog noget ud over standarden skal du ikke være bleg for at henvende dig. Det er således muligt at sammensætte din helt egen cykel, med de komponenter du ønsker at køre med. Vi laver således jævnligt specielbyggede cykler i mange prisklasser helt op til 100.000 kr. Vi kan imødekomme de fleste krav, så tøv ikke med at henvende dig.