Momentnøgle

Henter data.
  Tilbud

  Pedro's Værktøj Torque nøgle Grøn - 6NM

  Vejl. pris: 459,00 DKK 235,00 DKK

  Tilbud

  Pedro's Værktøj Torque nøgle Gul - 4NM

  Vejl. pris: 459,00 DKK 243,00 DKK

  Tilbud

  Park Tool Book of Bike Reperationer 3

  Vejl. pris: 319,00 DKK 269,00 DKK

  Tilbud

  Værktøj Nano TorqBar 4Nm

  Vejl. pris: 349,00 DKK 299,00 DKK

  Tilbud

  Værktøj Nano TorqBar 5Nm

  Vejl. pris: 349,00 DKK 299,00 DKK

  Tilbud

  Værktøj Ratchet Rocket moment

  Vejl. pris: 619,00 DKK 429,00 DKK

  Tilbud

  Momentnøgle-sæt BBB

  Vejl. pris: 550,00 DKK 449,00 DKK

  Tilbud

  ParkTool Adjustable Torque dri 3, 4, 5 +T25 bit

  Vejl. pris: 649,00 DKK 589,00 DKK

   Momentværktøj

   Er man typen der selv skifter og reparerer sin cykel er en eller anden form for momentværktøj uundværligt. Et momentværktøj kan måle, hvor meget en skrue er spændt og kan dermed sikre, at man hverken over- eller underspænder en skrue. Ved at sikre, at man spænder med det rette moment er man sikker på, at den aktuelle skrue ikke er for løs. En løs skrue kan betyde at den aktuelle samling bliver løs under kørsel, hvilket indebærer stor risiko for styrt og uheld.

   Ved at anvende en momentnøgle undgår man nemmere skader på cyklen. Det er utrolig vigtigt – særligt ved Carbon cyklens fremmarch - at man ikke overspænder skruer. Overspænder man en skrue – f.eks. i en frempind om et carbon styr, kan det resultere i skader på carbonfibrene, hvilket er ødelæggende for funktionen. Carbon er holdbart, men kommer der først skader kan det pludselig gå i stykker og dermed er det vigtigt at disse skader, ikke kommer ved overspændte samlinger. Derfor vil man de fleste steder på cyklen opleve, at der står guidelines til, hvor hårdt et moment de aktuelle steder skal spændes til.


   Den specifikke momentnøgle

   Der findes forskellige modeller af momentnøgler. Således er flere producenter begyndt at levere en simpel momentnøgle, der har et enkelt niveau de kan spændes op til. Dette vil typisk være de lavere momenter, hvilket man f.eks. finder ved en Bontrager momentnøgle. Denne model er forudindstillet til 5 newtonmeter (nm), som ofte er den til spænding man skal bruge omkring carbon komponenter – f.eks. sadelpind, frempind, styr og så videre. Denne tilspænding vil altså sikre, at man ikke ødelægger carbon komponenterne, men stadig vil opnå en sikker montering. En sådan nøgle kan altså bringe en langt, men skal man sikrer højere momenter skal der en større model til.


   Momentnøgler til de høje tilspændinger

   Der vil være nogle steder på en cykel hvor 5 nm ikke vil være nok – f.eks. ved tilspændingen af en pedalarm, hvor kræfterne er meget store og det dermed kræver en stærk montering. Her vil materialet også sjælden være af carbon, hvorfor man kan anvende de højere momenter, uden fare for komponenterne. Hos BBB finder man en model der gør det muligt at indstille momentnøglen til en ønsket tilspænding mellem 2-14 nm. Med en sådan nøgle er man således dækket godt ind overfor, at kunne stramme de fleste cykler på den optimale måde. Denne model gør det også muligt, at skifte skruehovedet til de forskellige steder på cyklen, da den har umbraco hoveder fra 2-8 samt de mest almindelige torx størrelser.

   Hos Mærket Unior kan man finde de helt store momentnøgler, hvis man skulle komme ud for, at 14 nm ikke er nok. Her finder man nøgler der kan spænde helt op til 110 nm, hvilket er rigtig høj tilspænding.

   Det er altså vigtigt at man har styr på, hvad man skal tilspænde og hvor meget det skal spændes. Er du i tvivl om, hvad der vil passe din situation bedst så kig forbi butikken i Børkop eller skriv til os, og vi vil vejlede dig til det korrekte valg.