Hjul / Dæk

Henter data.

   Hjulsæt, Dæk og Tilbehør

   Her finder du alt inden for Cykelhjul, Cykeldæk, Cykelslanger, Decal, Eger, Hjul lejer, hjul nav, kassette, body, Quick release / Thru axle, Div tilbehør og Tubeless du skal bruge til din cykel


   Tilbehør til tubeless dæk

   Tubeless dæk er den nyeste løsning på markedet. Dette er en løsning, hvor man ikke har en slange i dækket, men der er heller ikke tale om en lukket ring, som man ser det ved tubular. Dækket er af en speciel udformning, som også sætter krav til en kompatibel fælg, som sikrer et lufttæt rum, når dæktrykket pumpes op.

   Quick – release

   En quick-release er den lille anordning der holder hjulet på plads på cyklen, men samtidig gør det nemt og hurtigt, at tage hjulet af. Det er derfor også utrolig vigtigt, at man har en ordentlig og funktionsdygtig quick release, da man ellers risikerer at hjulet ikke sidder ordentlig på cyklen, hvilket kan være utrolig farligt.

   Decal – et personligt præg

   Ønsker man at farvekoordinere sin cykel ned til mindste detalje og sikre, at ens cykel har et personligt præg, er et sæt nye decals et glimrende stop på vejen. Fra producenterne ser man ofte hvide eller sorte decals på hjulene hvilket er stilsikkert og passer på de fleste cykler. Her hos Børkop Cykler giver vi dig muligheden for at ruske lidt op i det klassiske sort/hvide design. Således finder man et bredt udvalg af Zipp decals, der giver muligheden for en række forskellige farver til hjulene. Man skal blot være opmærksom på, at de varierer i størrelsen alt afhængigt af, hvad der passer til den aktuelle profil på hjulet. 

   Cykelslanger 

   Cykelslanger er naturligvis vigtige for cykler i alle klasser, med mindre man kører med Tubular dæk – lukkede dæk, der derfor ikke har behov for slanger. Dog er en slange ikke blot en slange - også på dette område findes der forskellige løsninger til at holde på luften. 


   Clincher cykeldæk – den klassiske løsning

   Et Clincher dæk er et dæk, som dækker over en slange, der indeholder luften dette er den helt klassiske løsning. Fordelene ved dette er at man kan lappe og skifte slangerne hvis man punktere, mens dækket kan blive ved med at køre, til det slides ned. Ulemperne ved dette system er at vægten er relativt høj, da der både skal være et dæk og en slange på hjulet. Samtidig er rullemodstanden en smule højere. Nyere dæk og slanger har dog minimeret denne ulempe betragteligt, hvorfor clincher er den mest foretrukne løsning i dag.


   Tubular – den lukkede ring

   Den løsning man ofte ser hos professionelle hod og i løbssammenhæng er tubular dæk. Dette er en lukket dækring, der limes på fælgen. Luftventilen går ind i denne lukkede ring og luften pustes altså direkte ind i denne – der indgår altså ikke en slange i systemet. Fordelen ved dette er lav vægt og god rullemodstand. Hjulene der er kompatible med dette system er ligeledes lettere. Ulempen er naturligvis at dækket ikke kan bruges efter en punktering. Det skal dog noteres at der findes forskellige lappeløsninger – f.eks. Vittoria Pitstop der skyder skum ind i dækket, sammen med lufttrykket, hvilket går ind og lapper hullet.


   Højprofiljul eller ej

   Profilen på et hjul beskriver, hvor høj fælgen på hjulet er, set fra siden. Dette har stor betydning for hjulets aerodynamiske egenskaber – en højere profil betyder øget aerodynamik. Det betyder dog også, at hjulets styreegenskaber ændres, og at man i sidevind vil opleve at hjulet fanger vinden og det bliver sværere at holde kursen. Dette er – sammen med en højere vægt, sammenlignet med lave profiler – en af årsagerne til, at højprofil hjul ikke egner sig til bjergkørsel, da man på nedkørsler vil opleve at højprofil hjul, kan være sværere at styre.

   Man kan altså som udgangspunkt sige at de høje profiler – 60mm og opefter hovedsageligt er til flade forhold eller enkeltarter, hvor man også vil kunne anvende pladehjul. De mindre profiler vil omvendt være optimale til kuperede og bjergrige forhold. 

   Kontakt os hvis du er i tvivl og valget af dine hjul.


   Opgradering af lejer

   Du kan opgradere dine cykelhjul enten med bedre lejer fra feks Ceramicspeed eller mere let rullende cykeldæk eller måske lavere vægt med et par lettere cykelslanger.


   Kategorier her under :


   Cykelhjul

   Cykeldæk

   Cykelslanger

   Decal

   Eger

   Hjul lejer

   hjul nav

   kassette body

   Quick release / Thru axle

   Div tilbekør

   Tubeless