Elcykler

Henter data.

   Bliv godt kørende på en ny elcykel

   Elcykler giver medvind på cykelstierne! El Cyklerne hjulpet af en el motor er blevet utrolig populære inden for de sidste år. Cyklerne er tiltænkt som en hjælp til dem der ikke kan, eller ikke bryder sig om, at bruge cyklen som transportmiddel. Elmotoren gør det nemmere at komme frem, men giver stadig en hvis grad af fysisk aktivitet, samtidig med at man sparer miljøet for endnu en tur i bilen. Cyklen er derfor en alternativ pendler-mulighed. 


   Elmotoren breder sig til forskellige cykler 

   Indledningsvist kom elcyklen ind på markedet gennem almindelige citybikes. De var ment til at gøre transporten nemmere for den gængse cyklist.  Disse cykler er naturligvis målrettet almindelig transport kørsel i by og på land. Sidenhen har de motoriserede cykler bredt sig til også at dække MTB (f.eks. Raam Cre Pro 4.0) og landevejsmodeller. Disse cykler muliggør cykling på motionsplan indenfor de to discipliner, selvom man skulle være udfordret på det fysiske plan. 


   Hvordan virker elmotoren? 

   En elcykel kan være drevet på forskellige måder. Cyklen kan være forhjulstrukket – det vil sige at motorens virkning er på forhjulet. Dette ses f.eks. hos Kildemoes’ EGoing Front system der er installeret på deres Kildemoes City EGoing model. Dette er relativt udbredt på citybikes der ofte har installeret batteriet under bagagebæreret, hvilket gør det nemt tilgængeligt ved ladning eller udskiftning. 

   Elmotoren kan også virke på kranken og altså have sin direkte effekt på pedalerne – dette er tilfældet ved Kildemoes’ EGoing Center system. Dette er ofte anvendt på MTB modeller, men ses også på citybikes – f.eks. henholdsvis Trek Powerfly 4 (MTB) og Kildemoes Graceful EGoing Max. På MTB modeller ser man ofte batteriet placeret på skrårøret i en mere eller mindre skjult konstellation. 


   Hjælpen kan gradvist indstilles 

   De fleste elcykler hjælper rytteren op til en fart på 25-26 km/t – herefter slår motoren fra.  Det er lovpligtig, at motoren ikke må hjælpe mere end til en hastighed på 25 km/t. derfor denne begrænsning.

   På hovedparten af elcykler er der mulighed for, at indstille hvor meget hjælp man ønsker fra motoren. Dette er en god måde at kunne tilpasse hjælpen på, men samtidig er det afgørende for batteri levetiden – jo mindre hjælp man får, desto længere holder batteriet naturligvis. Cyklerne kan ofte indstilles i 3-4 niveauer: slukket, let hjælp, moderat hjælp og naturligvis fuld hjælp. Batteri-levetiden varierer meget fra de forskellige niveauer, men de fleste modeller holder ca. 60 km på højeste niveau. Niveauet indstilles ofte ved en lille fjernbetjening der sidder på styret, ved siden af håndtaget – på den måde er man fri for at flytte hænderne fra styret, men kan nemt ændre hjælpen uden at det går ud over sikkerheden på cyklen. 

    

   Elcykel Kategorier   De populære elcykler føres fra f.eks.:

    


   Design

   Dansk design når det er bedst produceret til at kunne holde til det danske vejr og med stor sikker for øje. Vi anbefaler, at du kommer forbi og prøver en af de smarte og lækre elcykler som alle taler om. Det forstår vi, for det er lækre el-cykler, så velkommen til.