Cykelpumpe

Henter data.
  Tilbud

  Mixbike Pumpe Rød Stål m/manometer

  Vejl. pris: 199,00 DKK 139,00 DKK

  Pumpe CO2 Outpost

  269,00 DKK

  Dynaplug Pill kit

  417,00 DKK

   Man kan ikke sparke til flade dæk

   For at en cykel fungerer skal der naturligvis være luft i dækkene. Hvor meget tryk der skal være i dækkene varierer mellem disciplinerne og er, i nogle tilfælde, en religionssag i forhold til, hvad man kan lide at køre med. For at få luft i dækkene er det en nødvendighed med en god cykelpumpe – og her findes der forskellige tilbud til den aktive cyklist.


   Fodpumpen sikrer det rette tryk

   Fodpumpen er den store pumpe til samlingen. Fodpumpen er den cykelpumpe man har stående hjemme i garagen til at sørge for det rette dæktryk, inden man ruller afsted på sin cykeltur. Fordelen ved en fodpumpe er størrelsen, der betyder, at man hurtigere får luft i dækket, samt gør det muligt at pumpe til et hårdere tryk end mindre håndpumper har mulighed for. Fodpumper er ofte udstyret med en trykmåler, som måler trykket ved ventilen. På denne måde kan man kontrollere om man får det ønskede dæktryk til sin tur. Dæktryk måles i enheden Bar eller PSI.


   Håndpumpen – den bærbare løsning

   Når man står ude på landevejen eller i skoven med et fladt dæk er man på den, hvis ikke man har en pumpe med. I sådan et tilfælde egner en fodpumpe sig naturligvis ikke, da denne er alt for stor til at have med på tur. Derfor har man udviklet mindre håndpumper til formålet. Disse pumper kan være i en cykellomme eller en rygsæk. Ofte har pumperne også mulighed for, at blive monteret på cyklen via et mindre beslag der kan sættes på ved drikkedunksholderne. Fordelene ved denne pumpe er naturligvis den er lille, den er let og kan pumpe dækket op til et tryk der kan køre videre på – og den kan gøre det lige så længe man har kræfter i armen! Ulempen er dog at det tager længere tid og dæktrykket ikke kan komme op på samme niveau, som ved en fodpumpe.


   CO2 kan andet end at forurene!

   Det nyeste skud på stammen inden for pumper, er CO2-patroner. Ved denne løsning får man et lille ventilstykke der sættes på slangeventilen. I den modsatte ende er der en lille tilkobling, hvor en CO2-patron kan sættes til. Så skyder man CO2 ind i slangen med stort tryk. Fordelen ved denne metode er, at systemet ikke fylder særlig meget og nemt haves i en lomme på cykelturen. Patronerne kan, ved nogle modeller, monteres på drikkedunksholderen og dermed spare på pladsen i lommerne(ses ofte på drikkesystemer der monteres bag sadlen ved Tri). Patronerne har tryk svarende til et bestemt dæktryk, såfremt hele patronen udnyttes. CO2-patroner er hurtige at bruge, de er lette at have med og de kan pumpe et højere tryk end de fleste håndpumper er i stand til.

   Skal man fremhæve en ulempe ved CO2-patroner er det naturligvis, at man kun har et bestemt antal pumpninger – nemlig det antal patroner man har med. Dog skal det understreges at visse modeller gør det muligt at lukke af for en patron, således man kan dele luften fra en patron ud på 2 eller flere omgange. En anden, sikkerhedsmæssig, detalje man skal være opmærksom på er, at patronerne bliver meget kolde, hvorfor man ikke skal have bar hud mod disse under pumpning. 


   Vælg den rette cykelpumpe

   Som vi netop har konstateret er der flere forskellige muligheder når du skal vælge hvilken pumpe du skal bruge - måske har du endda behov for flere forskellige typer cykelpumper. Alt sammen afhænger af din disciplin og dit niveau.

   Er du i tvivl om, hvilken type cykelpumpe der passer bedst til dig, kan du altid kontakte os for råd og vejledning.