Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser

Cykelpumper / CO2 / Dæktryksmåler

Cykelpumpe: Et uundværligt redskab til dig, der elsker at cykle 

For at en cykel kan fungere, skal der naturligvis være luft i dækkene. Hvor meget tryk, der skal være i dækkene, varierer, alt efter hvilken cykel man har, og hvad man kan lide at køre med. For at få luft i dækkene er det en nødvendighed med en god cykelpumpe Hos Børkop Cykler har vi et stort udvalg af cykelpumper fra kendt brands som Bontrager og SKS.I dette udvalg finder du bl.a. fodpumpe, håndpumpe, CO2 pumpe og forgaffel pumpe

Fodpumpen: Sikrer det rette tryk

Fodpumpen er den store pumpe til samlingen. Fodpumpen er den cykelpumpe, man har stående hjemme i garagen til at sørge for det rette dæktryk, inden man ruller afsted på sin cykeltur. Fordelen ved en fodpumpe er størrelsen, som gør, at man hurtigere kan få luft i dækket. Med en fodpumpe kan du samtidigt pumpe til et hårdere tryk, end du kan med en mindre håndpumpe. Fodpumper er ofte udstyret med en trykmåler, som måler trykket ved ventilen. På denne måde kan man kontrollere, om man får det ønskede dæktryk til sin tur. Dæktryk måles i enhederne Bar eller PSI.

Håndpumpen: Den bærbare løsning

Når man står ude på landevejen eller i skoven med et fladt dæk, er man på den, hvis ikke man har en pumpe med. I sådan et tilfælde egner en fodpumpe sig naturligvis ikke, da denne er alt for stor til at have med på tur. Derfor har man udviklet mindre håndpumper til formålet. Disse pumper kan være i en cykellomme eller en rygsæk. Ofte har pumperne også mulighed for at blive monteret på cyklen via et mindre beslag, der kan sættes på ved drikkedunksholderne. Fordelene ved denne pumpe er naturligvis, at den er lille, og at den let kan pumpe dækket op til et tryk, du kan køre videre på. Ulempen er dog at det tager længere tid og dæktrykket ikke kan komme op på samme niveau, som ved en fodpumpe.

CO2 kan andet end at forurene

Det nyeste skud på stammen indenfor pumper er CO2-patroner. Ved denne løsning får du et lille ventilstykke, der skal sættes på slangeventilen. I den modsatte ende er der en lille tilkobling, hvor en CO2-patron kan sættes til. Så skyder man CO2 ind i slangen med stort tryk. Fordelen ved denne metode er, at systemet ikke fylder særlig meget og nemt kan haves i en lomme på cykelturen. Patronerne kan ved enkelte modeller, monteres på drikkedunksholderen, og dermed spare på pladsen i lommerne. Dette ses ofte på drikkesystemer, der monteres bag sadlen ved Tri. Patronerne har tryk svarende til et bestemt dæktryk, såfremt hele patronen udnyttes. CO2-patroner er hurtige at bruge, de er lette at have med, og de kan pumpe et højere tryk end de fleste håndpumper er i stand til.

Skal man fremhæve en ulempe ved CO2-patroner, er det naturligvis, at man kun har et bestemt antal pumpninger – nemlig det antal patroner man har med. Dog skal det understreges, at visse modeller gør det muligt at lukke af for en patron, således man kan dele luften fra en patron ud på to eller flere omgange. En anden sikkerhedsmæssig detalje, man skal være opmærksom på, er, at patronerne bliver meget kolde, hvorfor man ikke skal have bar hud mod disse under pumpning. 

Vælg den rette cykelpumpe

Som vi netop har konstateret, er der flere forskellige muligheder, når du skal vælge, hvilken pumpe du skal bruge - måske har du endda behov for flere forskellige typer cykelpumper. Alt sammen afhænger af din disciplin og dit niveau.

Er du i tvivl om, hvilken type cykelpumpe der passer bedst til dig, kan du altid kontakte os for råd og vejledning.