MTB hjul

Henter data.

   MTB hjul

   Et MTB hjul skal være let, men uden at dette bliver et kompromis i forhold til holdbarheden. Et Mountainbike hjul oplever store belastninger under kørsel og skal derfor være utrolig stærkt. Sporene er dog ofte meget op og ned, hvorfor cyklen heller ikke må være alt for tung. Dette er således de to vigtigste elementer for et MTB hjul.


   Skivebremser 

   En MTB cykel vil i langt de fleste tilfælde anvende skivebremser, hvilket betyder at man ikke har en bremseflade på hjulet. Derfor kan man som producent fokusere på at producere et hjul om den mest optimale fælg. Mavic Crossride er en model der opfylder disse grundlæggende krav til et MTB hjul. Som det er gældende med alle hjul fra Mavic er der tale om et slidstærkt hjul, der sikrer en god køreoplevelse for rytteren. Hjulet er af aluminium, hvilket sikrer en relativt lav vægt, i forhold til hjulets holdbarhed. Hjulet holdes på plads af 24 eger. Hjulet monteres med Thru Axel, et system der sikrer hjulet forbliver fastspændt på cyklen under de ujævne forhold. Hjulsættet vejer ind på 1840 gr. for en 26” hjulstørrelse. Netop størrelsen på hjulet er en ting der har været meget fokus på i MTB verdenen – om 26 eller 29” er det bedste – eller måske ovenikøbet 27,5” løsningen? Mavic Crossride fås i alle tre størrelse, man skal blot være opmærksom på, om de passer på cykelrammen.


   Carbon kan også gå i skoven

   ENVE M60 Forty HV er et MTB hjul i carbon. Dette er med til at skrue vægten en smule mere ned for MTB hjulsættet. Dette hjul med en DT240 nav vejer for en 29” model omkring 1566 gr. hvilket en del mindre end et hjul som Mavic Crossride. Det skal dog også fremhæves at ENVE M60 er et race orienteret hjul, der er med til at optimere performance, mens Mavic Crossride i højere grad er et hjul der kan anvendes i træning og kan æde uendeligt mange km i skoven uden at gå til.

   ENVE M60 fås i 27,5” og 29”. Fordelen ved disse større hjul er, at de nemmere kan holde et højt tempo, end de mindre 26”. Dette skyldes at omkredsen er større og dermed skal der tages færre omdrejninger. Det er med til at styrke cyklens fart.  Til gengæld mister man en smule teknisk kontrol, da cyklen er en smule større. Dette er derfor en overvejelse værdig, i forhold hvilken cykel man ønske i forhold til hvad og hvor man skal køre MTB. 

   Er du i tvivl om hvilken type hjul der vil passe dig og din cykel bedst, så tag endelig et smut forbi BCBikeshop eller giv os besked, så vil vi guide dig mod det optimale valg.