Cykelhandsker

Cykelhandsker


Når man cykler meget – uanset hvilken disciplin – kan det være en god idé at anskaffe sig et par cykelhandsker. Årsagerne til dette kan være forskellige og varierer afhængig af, hvilken type af cyklen man dyrker. Dog vil et par cykelhandsker i alle tilfælde øge komforten og skåne hænderne for det slid man kan opleve i forbindelse med meget cykelaktivitet.


Landevejshandsken


Cykelhandsken til landevejsrytteren har et overordnet formål: at sikre komforten i hænderne under langvarig cykling. Når man kører på landevejen sidder man ofte længe med et konstant tryk på hænderne. Cyklens anatomi og stivhed betyder at mange rystelser fra landevejen forplanter sig op igennem hænderne via styret. Man kan opleve at hænderne ligefrem falder i søvn under det konstante pres. Derfor har landevejshandsker en polstring, som er med til at øge komforten for hænderne, som det f.eks. kan ses på GripGrab Progel 1001. Dette er en klassisk cykelhandske, hvor man med Doctor Gel princippet fra GripGrab sørger for ekstra polstring på de udsatte steder i håndfladen. Således har man en større gel-pude, der tager rystelser og tryk for styret. Handsken er en let sommerhandske der med de korte fingre, tillader bedre brug af fingrene i forhold til cykelcomputer, gearskifte eller hvis man skal have fat i lommerne på ryggen. Samtidig yder cykelhandsken beskyttelse af håndfladerne i forbindelse med styrt.


MTB handsken


Når man kører MTB er det naturligvis, som på landevejen, en vigtig egenskab at komforten i handsken er i top. Derudover er det dog yderst vigtigt at handsken har et godt ”grip” i håndfalden, da man under MTB kørsel vil opleve større ryk og stød i styret, hvorfor man nemmere kan miste grebet omkring styret. En handske som GripGrab Racing er en langfingret handske der er målrettet MTB discipliner. Denne handske er således beklædt med et skridsikkert lag i håndfalden. Derudover vil man på fingerspidserne have en silikone overfalde der giver bedre greb i forhold til bremser og gearskifte. Handsken er polstret i håndfalden, hvilket er med til at afhjælpe de mange stød og rystelser, man i særdeleshed oplever ved kørsel i skoven.


TT handsken


Kører man meget enkelstart eller triatlon kan det være værd at overveje,, hvad man har på sine hænder. Flere producenter har således også lanceret aerodynamiske handsker. Disse handsker går typisk længere op på armen og sidder til armen ved et elastisk system. Der er altså ikke en lukning af f.eks. velcro, som man ser det på Progel handsken. Dette sikrer at handsken sidder tæt og strømlinet på hænderne underkørsel og skaber mindst mulig turbulens. Polstringen i en handske af denne type vil ofte være mere sparsom og målrettet placeringen af hænderne i aerobars og ikke på bremsegrebene – den mindre polstring skyldes bl.a. at man ikke har samme tryk på hænderne ved placering af disse på aerobars, som man oplever ved et traditionelt styr.