Cykelbukser

Henter data.

   Cykelbukser – en vigtig beklædningsdel 

   En af de vigtigste og bedste investeringer man kan lave når man begynder at cykle længere ture, er et par gode cykelbukser. Man vil opleve et stort tryk på mellemkødet under cykling, særligt da sadlerne er af en lidt hårdere kaliber, end på en normal citybike. En hårdere sadel betyder, at man på længere sigt får en bedre oplevelse, men med en cykelbuks, vil man opleve den bedst mulige tur. Et par cykelbukser er således for det første syet til at sidde perfekt i præcis den position man cykler i – de er altså ikke særlig gode når man står op, men pasformen er lavet til cykelpositionen. Derudover indeholder bukserne en pude i skridtet, som tager trykket og sikrer et ordentligt blodflow og minimerer evt. slid på huden under kørsel. 


   Hvad skal længden være? 

   Når man køre på cykel er knæene et meget udsat område for vind og vejr. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på, hvilke bukser man har på i forhold til forholdene. Er vejret af koldere temperaturer, men uden at være vinter, kan det være en god ide at anvende 374 cykelbukser – hvilket man f.eks. kan se ved Assos TK. Tiburuknickers. Disse bukser går ned over knæene og er produceret af et kraftigere og derved varmere materiale, der skal sikre man kan holde varmen og ikke oplever gener ved den kolde luft. Et alternativ til knickers kan være knæ- eller benvarmere – et løst rør man kan trække over benene og derved få lidt ekstra isolering på benene. dette stof er af varierende tykkelse afhængig af om der er tale om en sommer model, eller en decideret vinter model, men kan under alle omstændigheder være en god gardering til danske forhold, der ofte er omskiftelige. Fordelen ved løse overtræk er at de nemt kan passe ned i en cykellomme og derfor kan tages af eller på undervejs. Dette vil også være en fordel ved kørsel i bjerge, hvor det ofte kan være koldt at komme ned fra toppen, men varmt at komme op. 


   De store bukser til de kolde dage 

   Når man træner ud om vinteren er det vigtigt at man kan holde varmen og her er et par gode vinterbukser vejen frem. En model som Assos LL Milletigths S7 er en decideret vinterbuks. Denne indeholder en pude, som man kender fra almindelige cykelbukser. Udover dette er bukserne dog isoleret med ekstra tykt materiale og en indvendig foring. Bukserne er dermed gode til at holde på varmen, en uden af gå på kompromis med funktionen som cykelbuks, da pasformen stadig er målrettet cykelpositionen. For at optimere komforten under cykling er bukserne særdeles åndbare. 


   Shorts til flere forhold 

   Når man ser på sorts til cykling – bibshorts – er der flere modeller til forskellige forhold. Således kan man få bukser der er syet af et såkaldt Mesh Stof, hvilket sikrer en større åndbarhed under varme forhold – hvilket naturligvis kan være en fordel i forhold til at holde en optimal kropstemperatur. En anden specialegenskab man kan finde ved cykelbukser i dag er muligheden for deciderede aerosuit til almindelig landevejscykling. Her vil bukserne være en del af en samlet dragt, der minimerer vindmodstanden og optimerer farten.