Body armor

Henter data.

   Body armor- protector vest

   Når man er udøver af de mere ekstreme cykeldiscipliner kan det være nødvendigt med mere beskyttelse end blot en god cykelhjelm. I Downhill og Enduro cykling er det således et must at anvende body armor – et beskyttelsessystem til overkroppen og i særdeleshed rygsøjlen. Dette skyldes at der i disse discipliner er stor chance for, at man rammer forskellige elementer – f.eks. klippefremspring eller forhindringer – i forbindelse med styrt, hvilket øger risikoen for alvorlige skader. Når man kigger på body armor er det selvfølgelig vigtigt at pasformen er god og beskyttelsen i top – dette er det primære mål. Når det så er sagt, må en body armor naturligvis gerne være behagelig at have på, hvorfor man faktisk har lavet ganske lette modeller, på trods af det slidstærke materiale der anvendes.

   En Body Armor skal vedligeholdes

   Det er vigtigt at man er opmærksom på, i hvilken stand ens body armor er. I bund og grund gælder nogle af de samme ting for Bodyarmor, som med hjelme – man skal altid være opmærksom på om funktionen er i top. Er man styrtet på sin Body Armor er det utrolig vigtigt at man efterfølgende gennemgør hele produktet for alvorlige skader – som udgangspunkt bør man ikke benytte en body armor der har været styrtet mere en 4 gange, da man her kan risikerer skader på udstyret, som ikke ses med det blotte øje.

   Nogle systemer muliggør udskiftning af beskyttelsesdelene løbene. Dette ser man f.eks. ved EVOC’s Protector Vest. Denne Vest er lavet af et slidstærkt materiale og med pads langs hele rygsøjlen. Disse pads kan tages ud, hvilket betyder at man både kan vaske vesten og udskifte beskyttelsespladerne i det tilfælde at de skulle trænge til dette. Vesten er desuden nem at tilpasse ved et velcrosystem omkring kropsstammen, der kan tilpasses individuelle variationer, men samtidig sikrer en fast til spænding og derved øge sikkerheden ved vesten.

   Hele kroppen kan pakkes ind

   Udover rygsøjlen skal beskyttes er ribben, knæ og i nogle tilfælde hofteregionen et vigtigt indsats område. IXS Flow Knee er således et eksempel på en glimrende mulighed for knæbeskyttere til cykling. Denne model er forstærket omkring knæet, men uden at bevægeligheden minimeres for meget, da dette kan påvirke cyklingen. Derudover er der spændsystemer og silikone elementer, der sikrer at beskytteren ikke glider under kørsel, men sidder sikkert omkring knæet under hårde forhold.

   Ønskes en god beskyttelse af bryst og ribben finder man dette hos Bluegrass Tuatara D30. Denne beskytter med pads på brystet mod slag på ribbene i forbindelse med styrt. Denne vest beskytter ydermere både skuldre og rygsøjle. Designet er meget åndbart i de områder, hvor der ikke er pads indbygget i trøjen, og komforten forhøjes dermed under varme forhold. Stoffets elasticitet betyder samtidig at man sikrer et tætsiddende design, der holder beskyttelsen på plads under kørsel. Med en vægt omkring 850 gr afhængigt af størrelsen, har man måske nok at gøre med en tungere armor, men holdt op imod graden af beskyttelse og den gode ventilation, er komforten stadig god ved denne model.