Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser

Arbejdsstand / Tilbehør

Arbejdsstand: En sand hjælper 

Kan man godt lide at gå derhjemme og nusse omkring sin cykel, er en arbejdsstand noget nær uundværlig. Den grundlæggende store fordel ved at anvende en arbejdsstand er, at cyklen kommer op i en højde, hvor arbejdsstillingen omkring cyklen bliver betragteligt forbedret. Man kommer ydermere nemmere rundt om cyklen, der heller ikke kan vælte eller trille nogen steder, når den hænger fastspændt. Det, at man har fri adgang rundt om cyklen, er også en stor fordel, uanset man skal vaske eller reparere sin cykel. De fleste modeller sikrer altså, at man har let adgang til alle elementer af cyklen - og har man ikke det i grundindstillingen af arbejdsstanden, er det på de fleste modeller mulighed for at ændre på cyklens position, således man har let adgang til et ønsket området.

Forskellige arbejdsstand til forskellige behov

Har man et fast værksted, som man bruger til sine cykelreparationer, kan man få en stationær arbejdsstand. Fordelen ved en stationær stand er naturligvis, at man har et mere stabilt fundament, og at man kan installere sig således, at alle de nødvendige elementer er inden for en overskuelig rækkevidde. En ParkTool PRS 3.2-2 er en fast model, der sikrer gode arbejdsforhold, uanset om man er professionel mekaniker eller blot glad for selv at skrue på sine cykler.

Det er dog ikke alle, der har muligheden for en fast arbejdsstand, hvorfor en transportabel arbejdsstander kan være en bedre løsning for mange fritidsmekanikere. Pedro’s arbejdsstand er en klassisk eksempel på en to-bens arbejdsstand - denne stand fås ovenikøbet med en opbevaringstaske, som standen kan stå i, når den er slået sammen. Arbejdsstanderen minder meget i sin opbygning om den faste stand fra ParkTool. Man har en arm, hvor cyklen spændes fast, og dermed løftes op i en bedre højde. Herfra kan man tilgå cyklen fra begge sider og alle vinkler. Ønsker man at ændre cyklens position, kan armen drejes, hvorved cyklen naturligvis drejer med og kan gøre nogle område af cyklen nemmere at tilgå for selve stativet. En fordel ved denne monteringstype er, at pedaler, gear og kæde er frit, og man kan derfor justere og tjekke gear, mens cyklen hænger på standen.

Dette er altså de grundlæggende fordele, man får, når man investerer i de forskellige modeller af arbejdsstande. Er du i tvivl om, hvilken stand du ønsker, så tag et kig forbi vores butik og få en snak med vores personale, omkring hvilken stand der vil være optimal for dine behov.