Forlygter

Henter data.

   Forlygter


   Forlygter til cykler findes i utrolig mange forskellige modeller og varianter. Der er lovkrav som afgør om forlygterne må bruges på vejen. Lygter på cyklen skal være tændt fra solnedgang til -opgang, samt under tågede forhold. Cykellygter skal kunne ses fra 300 meters afstand, og de skal kunne ses fra siden af også.

   Lygternes styrke er typisk opgivet i det der hedder lumen. En kraftig MTB lygte kan ligge på omkring 1200 lumen hvor en kraftig lygte til raceren ligger lavere, omkring 600 lumen.


   Forlygter til MTB

   Forlygter til MTB skal være særligt kraftige, da de typisk bliver brugt i skoven og på stier hvor der ikke er andet lys. Det er meget vigtigt at man har en ordenlig lygte der kan lyse sporene op, så man ikke rammer huller, grene, sten eller andet.

   På de kraftige MTB lygter er der typisk et ekstern batteri med til, for at få strøm nok til de kraftige lygter. Batterierne er genopladelige så man kan lade dem hver gang man har været ude og kører. Lygterne har typsik flere forskellige niveauer så afhængig af hvor kraftigt de skal lyse. 


   Forlygter til landevejen

   Forlygter til landevejen er typisk ikke behov for ligeså kraftige lygter som til mountainbike. Derfor er de også lidt mindre men kan stadigvæk fåes kraftige og med genopladelige batterier.

   Hvis man har en Gravel eller Racer cykel er det også vigtigt at kunne se langt frem. Lygterne er typisk placeret på styret og kan tages af og på igen. Dette er der også behov for når man skal have lygterne med ind og ladet op. Vi anbefaler at man lader lygterne efter hver tur, for at undgå at løbe tør for strøm på lygten. 


   Fastmonteret forlygte

   De fastmonteret forlygter er typisk en fordel til citybikes og børnecykler. Her kan man skrue lygterne fast på uden de bliver stjålet og man har dem altid med sig. Hvis man har en kurv monteret forhan cyklen kan man også her sætte en lygte fast foran den. Så kan man stadig se vejen selvom kurven er fyldt

   Der er typisk også en refleks i de fastmonterede lygter og giver derved også sikkerhed om dagen. Disse lygter er dog ikke med genopladelige batterier som mange af de andre modeller.