Cykeltrøjer

Henter data.

   Cykeltrøjer

   Cykeltrøjer – ofte kaldet jerseys – er noget nær den vigtigste del af en cykelrytters garderobe. Så snart jakken kan smides, er det cykeltrøjen der kommer frem i lyset. Denne kendetegnes ofte ved at være af et let materiale der holder rytteren afkølet under kørsel. Pasformen vil være designet til at sidde bedst i cykelpositionen – man vil således ofte opleve, at en cykeltrøje sidder en smule unaturligt i oprejst stilling, mens den vil ”falde på plads”, når man indtager cykelpositionen. 

   Du finder et udvalg der byder på alt fra kompressions trøjer til damecykeltrøjer, så der med sikkerhed kan findes den som passer perfekt til dig. Finder du ikke præcis den model du leder efter? Så tag kontakt til os - vi har et endnu større udvalg i butikken. 


   Aerodynamikken er i top

   Når man kører på landevejen er vindmodstanden den helt store modstander. Derfor skal en cykeltrøje være så aerodynamisk som muligt, hvilket betyder, at pasformen på en cykeltrøje er meget stram omkring overkroppen. Cykeltrøjen ASSOS SS Mille Evo 7 er et eksempel på en sådan trøje. Det klassiske sort-hvide ASSOS design fornægter sig ikke, i denne stilrene cykeltrøje. Fittet er tætsiddende og det lette stof, særligt på ryggen, sikrer en god åndbarhed for rytteren.

   Den store betydning af og fokus på aerodynamikken har resulteret i, at man har udviklet aerodynamiske dragter til almindeligt linjeløb. Tidligere har fantomdragter været forbeholdt enkeltstart og der er også stadig forskel på dragten til en enkeltstart og et linjeløb. Dragten til linjeløb vil således have en mere komfortabel pasform, samt have lommerne på ryggen, som man ser ved en almindelig cykeltrøje. Dragten giver også mulighed for at lynne ned, såfremt det er varmt i vejret, da disse dragter ellers kan forekomme varmere end normalt cykeltøj.


   X-Bionic med nye materialer

   En af de nyere spillere på tøj markedet for cykelryttere er X-Bionic. De har med deres The Trick model, kommet med et bud på en cykeltrøje. Denne trøje fås både med korte og med lange ærmer og adskiller sig fra andre producenter ved materialet. I stedet for det klassiske kunstmateriale, der oftest anvendes, ser man ved X-Bionic et uldmateriale der ændrer deres måde, at sammensætte tøjet på. Ydermere anvender X-Bionic kompression i deres cykeltrøjer, det vil sige, at man ved produkterne kan se, hvorvidt der er tale om en let, middel eller kraftig kompression i produktet. Kompression betyder at der ligges et pres på lemmerne, hvilket er med til at optimere blodomløber og derigennem tilgængeligheden af ilt. Kompressionen skulle derfor – ifølge X-Bionic – øge præstationsevnen under cykling.


   Fyld lommerne

   Den klassiske cykeltrøje giver mulighed for, at transportere de mest nødvendige ting via tre lommer på ryggen. Det kan f.eks. være slanger, energiprodukter eller værktøj der kan blive brug for under cyklingen.

   Placeringen af lommerne betyder, at de er let tilgængelige under kørsel. Derudover er lommerne placeret således, at de ikke tager unødvendigt vind ind, hvorfor aerodynamikken ikke påvirkes at lommerne.

   Er du i tvivl om, hvad du skal have, hvordan det skal sidde eller bare gerne vil have en snak om produkterne, så kig ind ved Børkop Cykler, så vil vi hjælpe med at finde det rette produkt.