Cykeltasker

Henter data.
  Tilbud

  Blackburn Sadeltaske Barrier Micro

  Vejl. pris: 249,00 DKK 149,00 DKK

  Tilbud

  Blackburn Sadeltaske Barrier Small

  Vejl. pris: 289,00 DKK 229,00 DKK

  Tilbud

  Zipp Speed Box

  Vejl. pris: 449,00 DKK 329,00 DKK

  Tilbud

  Atran Velo Taske ZAP Grå AVS

  Vejl. pris: 599,00 DKK 459,00 DKK

   Cykeltasker – til alt fra udstyr til cykel 

   Man kan opleve forskellige behov for, at transportere ting med sig når man cykler, eller sågar kunne transportere sin cykel i beskyttet tilstand. Derfor findes der forskellige former for tasker, man kan anvende under cykling og som målretter sig forskellige typer af cykling. 


   Sadeltasken – til det man altid skal have med sig 

   Når man skal ud på en cykeltur er der en række ting der er vigtige at have med: en ekstra slange, dækjern, pumpe og evt. et lille multitool – kort sagt de mest grundlæggende reservedele, således man kan komme hjem efter de mest basale defekter. Dette udstyr kan være svært at få plads til i cykeltrøjen og det er nemt at glemme noget af det, hvis man skal pakke det i trøjen ved hver tur. Derfor kan man anvende en saddeltaske som f.eks. Bontrager Pro S Seat Pack. Denne lille taske monteres under sadlen, bagtil og er en glimrende opbevaringsmulighed for slange, dækjern, multitool og andre mindre reservedele, der kan være gode at have med på turen. Fordelen ved sadeltasken er at man ikke glemmer tingene, da de blot ligger i tasken, samtidig med den er lille og gemt lidt af vejen under sadlen. Taskerne fås i flere forskellige størrelser og typer afhængig af behovet. Tager man på længere ture i naturen, kan en større taske være en fordel, da man ofte skal have mere med på en sådan tur. 


   Rygsækken – med eller uden camelback 

   Bruger man cyklen som transport middel eller anvender man den til længere ture – f.eks. enduro MTB kørsel, kan der være behov for mere plads til opbevaring af reservedele, mad eller tøj. I sådanne tilfælde er en rygsæk en god løsning. Anvender man en rygsæk er det rart med en taske der sidder godt til på ryggen og er målrettet mod cykling- en almindelige rygsæk kan virke en smule klodset og ufleksibel på ryggen, hvorimod en taske som f.eks. USWE Hydration Pack F6 Pro er lavet til at sidde godt på ryggen under cyklen. Ydermere har tasken en indbygget camelback, hvilket muliggør, at man har sit vand i rygsækken. Fordelen ved dette er at man kan have mere væske med, end man kan have i en drikkedunk eller to – USWE tasken har en vandkapacitet på 3 liter, mens taskens størrelse er på 15 liter. Vandet suges ud gennem et længere sugerør, som ofte er tæt på munden. Dette betyder også at man ikke skal til at jonglere rundt med flasker under kørsel, men blot skal have sugerøret i munden. Dette højner sikkerheden betragteligt under kørsel. Camelback taskerne hører i høj grad ind under de tasker der målretter sig enduro MTB og adventure race, da man her vil have behov for at have vandet tæt ved hånden. 


   Cykelkufferten – hvis man skal have cyklen med på ferie 

   I det tilfælde man skal på ferie eller ud i verden for at deltage i et cykelløb, er der rart at have sin egen cykel med, fremfor at skulle leje en cykel på den pågældende destination. Samtidig kan man let komme til at frygte hvordan fly-personalet kan behandle sin bagage og man ønsker naturligvis ikke at cyklen tager skade. Derfor kan man anvende specielle cykelkufferter der er lavet til, at kunne beskytte cykler under transport i fly eller anden, mere hårdhændet transport. Et eksempel på en sådan kuffert finder man hos EVOC og deres Travel Bag. Dette er ikke, som visse andre en hardcase, men derimod en model, hvor cyklen spændes fast på en stabil rammer og pakkes godt ind i polstring. Selve dækket er af meget holdbart og kraftigt tekstil. Fastspændingen betyder at cyklen ikke kan flytte sig i tasken og eventuelle tryk og slag vil blive taget af polstringen og det kraftige overdække. 

   En hardcase vil naturligvis have den fordel at alle slag vil blive taget af den hårde skal. Omvendt er en taske som EVOC Travel bag, noget lettere, hvilket kan være relevant da flere flyselskaber har en vægtbegrænsning på cykelkufferterne. Ydermere vil en EVOC være en smule mere fleksibel under pakning, hvor en hardcase enten passer eller er for lille. Alt andet lige er det en god idé at beskytte sin cykel under rejse, da de ofte behandles med en vis voldsomhed, i forhold til hvad man selv er vant til.