AbsoluteBlack

AbsoluteBlack


AbsoluteBlack er et polsk-britisk firma, grundlagt af en tidligere Trek ingeniør. Hovedkontoret er således beliggende i London, mens produktionen er henlagt til den polske fabrik. Firmaet har specialiseret sig inden for de meget populære ovale klinger – og leverer disse til både landevej og MTB. De ovale klinger har i de sidste år vundet stor popularitet inden for cykling – eksemplificeret ved Team Sky’s brug af princippet.


Ovale klinger med 30 dages prøvetid


AbsoluteBlack sælger ikke klingerne som en vej til mere power i benene. Det er derimod en måde, hvorpå man kan optimere sit tråd og udnytte det potentiale man har som rytter. Teorien bag de ovale klinger er en optimering af  musklernes arbejdsforhold, hvorfor man kan påvirke pedalerne mere jævnt hele vejen gennem trådet. Dette betyder, at man kan optimere sin brug af kræfter og derigennem kan øge sin hastighed gennem et mere økonomisk tråd.


Man kan hos Absoluteblack få muligheden for at afprøve den klinge man har behov for - og herefter sende den tilbage, hvis ikke man er overbevist. Efter modtagelse af klingen har man 30 dage, hvor man kan afprøve hvorvidt man synes det er det rigtige valg. Fortryder man inden for de 30 dage, kan klingen sendes retur - kvit og frit. Ifølge AbsoluteBlack er dette dog ikke hvad der kommer til at ske!


AbsoluteBlack leverer et kompatibelt system


Firmaet producerer kun selve klingen til et kranksæt, hvorfor de naturligvis er nødt til at være kompatible med de mest gængse kranksystemer på markedet. Ved Premium Oval Road 110/4 BCD modellen opnår man således en klinge, der er kompatibel med de nyeste modeller fra Shimano – Dura Ace 9000, Ultegra 6800 og 105 5800 – der med den nye spider, kun har fire beslag mod de tidligere fem. Denne model fås også i flere størrelser, der rækker fra de små klinger med 34 tænder og op til en stor klinge med 52 tænder – derudover skulle der være en 53 T model på vej i netop premium versionen. Klingerne fra AbsoluteBlack udmærker sig desuden ved at være stive og stadig holde en relativ lav vægt. Den øgede stivhed opnår de ved en smule bredere tykkelse på klingerne, men altså uden det ses nævneværdigt på vægten.


Ud over almindelige ovale road klinger laver AbsoluteBlack også Aero Oval klinger. Aero klingen er en fuld klinge, målrettet at minimere vindmodstanden så meget som muligt, samtidig med man opnår en god stivhed i klingen og naturligvis optimerer trådet ved den ovale form.


Se vores udvalg i klinger her