pulleyhjul

Henter data.

   Pulleyhjul 

   Pulleyhjul er et af de mindste tandhjul man kan finde på en cykel, men samtidig er de utrolig vigtige for at kæden løber optimalt og gearskiftet virker præcist. Et slidt pulleyhjul med slidte lejer og tænder vil resultere i, at unødige kræfter bruges på at drive kæden rundt. Pulleyhjul er derfor en reservedel man skal være opmærksom på og der findes mange muligheder for udskiftninger og opgraderinger af de små tandhjul. 


   Lette pulleyhjul – marginalerne tæller 

   Pulleyhjul er naturligvis aldrig tunge, qua deres lille størrelse. Ikke desto mindre ser man flere producenter forsøge at lave dem lettere, for at spare overflødig vægt på cykle. Et eksempel på dette er Ceramicspeed eller Aluboys keramiske pulleyhjul. Disse er lavet af aluminium og har en række huller der sparer overflødigt materiale. 


   Keramiske lejer løber lettere 

   Som det er tilfældet med krankboks og hjul kan man få pulleyhjul med keramiske lejer. Disse lejer har mindre friktionsmodstand, hvorfor de sparer energi og derved kan kæden løbe lettere rundt. På den måde kan pulleyhjulene være med til at forøge farten. Flere producenter anvender keramiske lejer, de førnævnte KCNC, Aluboys og naturligvis danske Ceramicspeed arbejder således med keramiske lejer i deres modeller. Disse kræver dog god og jævnlig smøring for at sikre den lave friktion – speciel olie sælges f.eks. af Ceramicspeed. 


   Oversized pulleyhjul 

   Udover at være foregangsmænd indenfor keramiske lejer har Ceramicespeed med deres Ceramicspeed Oversized Pulleywheels, åbnet for en helt ny mulighed: store pulleyhjul. Fordelen ved disse pulleyhjul er at de mindsker friktionen ved at optimere kædens vej gennem bagskifteren. Ifølge Ceramicspeed sænkes friktionen med 60 %, svarende til at man kan spare 2,4 watt ved at anvende disse 17-tands pulleyhjul fremfor tradtionelle 10/11—tands pulleys. 


   Pulleyhjul giver mulighed for lir! 

   Traditionelt er pulleyhjul sorte – men med anvendelsen af nye materialer, som f.eks. aluminium, har man åbnet muligheden for farvede pulleyhjul. Dette gør det muligt at tilpasse farven på sine pulleyhjul, i en perfekt symfoni med resten af cyklen og dermed sikre cyklens lirens-værdi!