Bontrager

Bontrager

Bontrager producerer en lang række af kvalitetsprodukter til både landevej og mountainbikes. Tanken bag Bontrager blev født af ingenøiren Keith Bontrager, i 70'erne, og op gennem 1990'erne begyndte Bontrager et samarbejde med storproducenten Trek - i dag er firmaet ejet af Trek. 

Ved at have Trek inde over produktionen er der sikret en ekstremt høj kvalitetskontrol, så du får de bedste mulige produkter på markedet. Bontrager-delen af Trek har netop et ekstraordinært fokus på at fremstille de bedste komponenter - derfor er det også nogle af de bedste hjul du får fra netop dette brand. 


Hvorfor Bontrager?

Bontrager blev grundlagt på et reelt behov for udstyr til cykler. Udstyr, der kunne tåle elementerne og gøre det muligt for cykelryttere at flytte grænserne, føre sporten videre og vende op og ned på forventningerne til kvalitet. Sidst i 1970'erne, da der rejste sig en bølge af begejstring for en ny form for MTB-cykling i USA, så Keith Bontrager – ingeniør, konstruktør, fysiker, mekaniker, cykelrytter og en født gør-det-selv-mand – at der var behov for kvalitetskomponenter, som kunne tåle belastningerne ved terræncykling.


Keith Bontrager, som allerede var et kendt navn inden for motorcykelløb, gik i gang med at håndbygge cykelstel og -komponenter i garagen hjemme i Santa Cruz i Californien.  

Eftersom Keith gerne tog imod en god udfordring var mulighederne var uendelige i det sydlige Californien, hvor han gik på rov efter defekte dele i cykelforretningernes affaldscontainere. Keith analyserede de defekte dele for at finde frem til bedre og mere holdbare konstruktioner. Hans undersøgelser afslørede en barsk kendsgerning for ingeniøren, nemlig at man kan ikke få det hele på én gang - Keith udtrykte det klassisk: “Stærkt. Let. Billigt. Vælg to."

Keith valgte styrke og lethed, og han skabte sig et godt omdømme ved at lave nogle af de stærkeste og letteste komponenter på markedet. Billige var de dog ikke. Men klart bedst.

Hans tilgang var kompromisløs baseret på forståelsen af, at værdien af en vare er langt mere end prisen - det er stadig udgangspunktet for udviklingen hos Bontrager i dag.


I 1995 solgte Keith sit firma til Trek Bicycle for at slippe for presset og de økonomiske aspekter ved at drive virksomhed. I stedet kunne han koncentrere sig om det, han er bedst til, nemlig at konstruere og teste cykelkomponenter. Siden da har Bontrager etableret sig blandt verdens førende inden for udvikling af komponenter, hjul og beklædning af den højeste kvalitet til alle former for cykling.