Mountainbike

Henter data.

   MOUNTAINBIKE & MTB CYKEL

    
   Hvorfor køre på mountainbike? Ja det kan der jo være flere grunde til - og skulle du endnu ikke være faldet for MTB-sporten og dermed allerede have din egen personlige grund, så har vi listet nogle gode grunder herunder. 
    

   MOUNTAINBIKE ER LÆRERIGT 

   MTB cykling er en motionsform, hvor du er tæt på naturen - sporet i skoven, på marken eller i sandet forandres med sæsonerne, så der er altid noget nyt at opleve. Ud over, at du følger naturens gang igennem året når du kører mountainbike, så vil naturen også udfordre dig. Sporene er foranderlige i årets løb og de vejrmæssige forhold, stiller konstant nye krav til dig, som kører MTB cykel
   Det tekniske aspekt i de udfordringer som naturen stiller betyder, at der hele tiden er en ny lektie at lære.
    

   Mountainbikes er alsidige

   En MTB cykel er en god type cykel til både at køre på landevejen og selvfølgelig på de mere udfordrende offroad stier i f.eks. skove rundt om i landet. Skal det ikke være for teknisk vanskeligt gør cyklerne sig godt som tranportcykel inde i byen, såvel som opfordrer til længere ture ud i naturen. Netop på grund af de gode offroad egenskaber som en mountainbike har fremfor en city- eller racercykel, er denne type cykel mere alsidig. 


   MTB CYKLING GIVER NYE UDFORDRINGER 

   Du bliver aldrig formet færdig ud i kunsten at køre mountainbike. Det naturlige terræn giver konstant udfordringer, som stiller krav til dig som kører, for at du kan forbedre din teknik.  
   Selvfølgelig går en MTB cykel sig også godt på almindelig vej, men det er på sporene i skoven at cykelformen, teknikken og MTB disciplinen kommer til sin ret. I Danmark er der mange forskellige spor at vælge imellem, og du finder helt sikkert også dem, som passer til dit niveau. Mountainbike bliver aldrig kedeligt.
    

   DET ER SUNDT AT KØRE MOUNTAINBIKE

   Cykling er sundt og på en MTB cykel kan du udfordres intenst. Via de udfordringer du finder på sporene i skoven får du nemt pulsen godt op så det er fantastisk træning for din kondition. Det er ligeledes en sjov sportsgren, som kan give dig en masse glæde i hverdagen.
    

   YDERLIG ANVENDELSE

   MTB er et godt alternativ til vintertræning på landevejscykling når sneen gør det svært at køre på vejen på grund af sne eller regn. 
   Er du interesseret i at udfordre dig selv yderligere, findes der massevis af konkurrencer på alt fra højt eliteniveau og til motionsplan inden for mountainbiking -  Så er du til natur og friluftsliv så er MTB bare den perfekte sport til dig.
    

   TYPE AF MOUNTAINBIKE

   Når du skal vælge din nye mountainbike er der mange faktorer der kan spille ind, så du får den helt rette; størrelsen på cyklen, affjedringen, udstyret og selvfølgelig dit ambitionsniveau. 

   De fleste definerer en MTB cykel ud fra hjulstørrelsen - mountainbikes kommer i tre hjulstørrelser; 26”, 27,5” og 29”. Jo større hjul, jo nemmere kommer man over forhindringer, mens de også bliver mindre manøvredygtige med de store hjul. Så alt efter størrelsen på rytteren og den måde du primært bruger din mountainbike kan du have glæde af de forskellige størrelser. 

   Du kan også vælge om din MTB kun affjedres på forgaffel - så hedder den en hard-tail - eller om den skal have fuld affjedring foran og bagpå - så hedder det en ”full-suspension” eller blot en ”fully”


   Kom hjem med den rigtige MTB cykel 

   I BC-Bikeshop står vi klar til at råde dig så du får den bedste oplevelse med din kommende MTB, hjulstørrelse, type, mærke og diverse udstyr etc.


   VI FØRER MOUNTAINBIKES FRA F.EKS.

   Har du for også husket lygterne til de mørke perioder?  Ellers så tag et kig på vores udvalg af cykellygter til din MTB cykel her.

   Alt i både tilbehør og cykler finder du selvfølgelig til markedets bedste priser hos Børkop Cykler.