Cervelo

Cervelo

Cervelo er et af de helt store cykelmærker og har været det gennem flere år. Firmaet har – modsat mange andre – et lidt smallere fokus nemlig kun på landevej, TT/Tri og langdistance landevejscykling. Man kan således ikke finde sin nye MTB ved Cervelo, men finder derimod et bredt udvalg af kvalitetscykler i alle klasser i de ovennævnte discipliner.


C-serien er det nye skud på stammen

Alle Cervelos serier er navngivet ved et bogstav. C-serien er den nyeste serie i samlingen og dækker over landevejsmodeller målrettet endurance cykling – altså langdistance cykling. Denne disciplin fordrer gode styreegenskaber, komfortabel opbygning og god kraftoverførsel hos cyklen. Der findes to modeller i C-serien: C3 og topmodellen C5. Selvom C5 rammen er tænkt som en stærk og komfortabel ramme, har man ved små ændringer i geometrien gjort det muligt at holde vægten meget lav, C5 modellen vejer således ind omkring 850 gram afhængigt af størrelse. Nogle af de geometriske finesser ved C5 rammen er et lavere tyngdepunkt, hvilket påvirker styreegenskaber, samt en anderledes baggaffel, der muliggør komfort og samtidig en tilpas stivhed i cyklen.


S og R for de hurtige landevejsfolk

S- og R-serien er dækker over konkurrence landevejscykler. S-serien er den aerodynamiske landevejs ramme, der er målrettet flade og hurtige løb. Denne serie ligger fokus på aerodynamikken og stivheden i cyklen, hvilket er med til at øge hastigheden på flad vej via den mindre vindmodstand og bedre kraftoverførsel. S5 er topmodellen og selvom denne cykel ikke som sådan har lav vægt som sit fokus, vil man stadig opleve en relativ let cykel, der samtidig er et uhyre på flad vej.

R-serien er en mere alsidig serie – det er her man finder Cervelos svar på en rigtig bjergged. R5 er således en super let cykel, der samtidig har en god kraftoverførsel omkring kranken. Den er ikke i samme omfang aerodynamisk som S5, men vil derimod have en lidt mere komfortabel opbygning og være en smule mere stødabsorberende. Cyklen har gode styreegenskaber, der kan sikkert fragter rytteren ned af de vildeste nedkørsler.


P-serien er til TT eller Triatlon

P-serien er cyklen som er optimeret til kampen mod uret – om det er på en UCI enkelstart eller en Ironman distance. P5 er topmodellen i denne serie og fås i en model, der er målrettet UCI kørsel, hvor reglerne for cyklen er relativt stramme og veldefinerede, mens P5X er en triatlon cykel, hvor reglerne ikke i samme grad er stramme om cyklens opbygning. P5X ligner således noget fra en rumfilm, da rammens udformning adskiller sig meget fra en klassisk cykel, hvilket er med det ene formål at optimere aerodynamikken, der er den centrale modstander ved en ironman.


T serien til track

T-serien er Cervélos baneserie. En serie, hvor stivheden og vindmodstanden skal være i fokus. Man har på banen ikke så mange andre udfordringer end den luftmodstand man møder, hvor vægten f.eks. ikke er særlig vigtig ved en banecykel. Derudover skal der være en god kraftoverførsel, således man opnår den optimale fart. Selve komforten er heller ikke som sådan et fokus, da man ikke oplever rystelser og ujævnheder fra vejen, samtidig med at disciplinerne sjældent forløber over længere tid.