Topeak

Topeak 

Topeak blev grundlagt tilbage i 1991. Firmaet producerer en lang række forskellige produkter til cykling inden for værktøj og tilbehør til cyklen – herunder f.eks. skærme. Topeak har fra dag ét stræbt efter en innovativ tilgang til design, hvilket også skinner igennem i nogle af de kreative løsninger der er kommet ud af firmaets produktion. 


Ninja-serien holder værktøjet skjult 

Ninja serien er et formidabelt eksempel på den innovative tilgang, som Topeak forsøger at udleve. Ninja er en serie af værktøj, der er lavet til at kunne medbringes på cykelturen, men uden at det fylder i lommer eller tasker. Man har således ”gemt” værktøjet forskellige steder på cyklen. Serien indeholder de værktøjer man normalt vil have i lommen eller som del af et multiværktøj – et eksempel på dette ses ved Ninja C der er en kædeskiller. Denne kædeskiller, er monteret på to styrpropper, og kan altså gemmes inde i styret under kørsel, i stedet for de traditionelle styrpropper. 

Ninja TC Road er endnu et eksempel på, hvordan man har pladsoptimeret et cykelkomponent, i dette tilfælde en dunkholder. Omkring dunkholderen kan man således montere dækjern og et multitool under dunkholderen. Under dunkholderen er det også muligt at montere en mindre taske, hvor man har mulighed for at have en slange eller andre smådele til cykelturen. 


Til værkstedet 

Topeak laver dog mere end bare medbringeligt værktøj, de laver også en række produkter der hører hjemme i værkstedet. Man finder både cykelstande og større værktøjssæt hos Topeak. Prepstation er en større pakke, hvor man i et lækkert og minimeret design, får en stor del af de værktøjer der er nødvendige for at reparere en cykel. Denne station er lavet i forskellige hylder og kan klappes sammen, hvilket betyder at man kan minimere den plads man bruger til sit værktøj, men samtidig nemt kan åbne kassen og gøre alle værktøjerne let tilgængelige i den smarte hylde formation. Der findes både en Prepstation standard og en Pro udgave, hvor forskellen er, hvor meget værktøj stationen indeholder. Stationen har hjul og kan nemt flyttes rundt. 


Få alt hvad hjertet begærer 

Udover kvalitetsværktøj, finder man også en masse andre produkter hos Topeak. Alt fra cykelcomputere, kamera mounts og til skærme og cykelteltet Bikamper. Topeak leverer stort set alt det tilbehør til cyklen, som hjertet begærer.