Cykelsadel

Henter data.
  Tilbud

  Bontrager Sport Women's Saddle

  Vejl. pris: 299,00 DKK 179,00 DKK

  Tilbud

  LIV CONTACT FORWARD

  Vejl. pris: 419,00 DKK 299,00 DKK

  Tilbud

  Bontrager Arvada Comp

  Vejl. pris: 599,00 DKK 359,00 DKK

  Tilbud

  Fizik Sadel Terra Argo X5

  Vejl. pris: 699,00 DKK 649,00 DKK

  Tilbud

  Fizik Arione Donna k:ium Hvid Pink Dame

  Vejl. pris: 1.099,00 DKK 699,00 DKK

  Tilbud

  Fizik Vesta hvid Dame

  Vejl. pris: 999,00 DKK 699,00 DKK

  Tilbud

  Sadel Fizik Gobi XM Kium MTB

  Vejl. pris: 999,00 DKK 699,00 DKK

  Tilbud

  Selle Italia Sadel DIVA Gel Flow small Sort

  Vejl. pris: 999,00 DKK 769,00 DKK

  Tilbud

  Bontrager Ajna Elite Sadel

  Vejl. pris: 899,00 DKK 799,00 DKK

  Tilbud

  FIZIK Arione Classic sadel

  Vejl. pris: 1.019,00 DKK 799,00 DKK

  Tilbud

  FIZIK Sadel Antares R3 Versus 152mm Sort

  Vejl. pris: 1.259,00 DKK 886,00 DKK

  Tilbud

  Fizik Ares K:ium TT Sort/rød

  Vejl. pris: 1.299,00 DKK 899,00 DKK

  Tilbud

  Fizik Thar 29" K:ium Sort/Rød

  Vejl. pris: 1.199,00 DKK 899,00 DKK

  Tilbud

  PRO sadel Stealth Offroadsort 142mm

  Vejl. pris: 1.099,00 DKK 899,00 DKK

  Tilbud

  PRO sadel Stealth Offroadsort 152mm

  Vejl. pris: 1.099,00 DKK 899,00 DKK

  Tilbud

  FIZIK Aliante R3 sadel

  Vejl. pris: 1.179,00 DKK 943,00 DKK

   Cykelsadler – det er vigtig at sidde godt 

   Når man er cykelrytter bruger man ofte lang tid i sadlen – derfor er det vigtigt at man sidder godt på sin saddel. En saddel er ikke bare en saddel og sidder man ikke godt, udsætter man sig selv for en hård belastning med risiko for siddesår eller sågar rygproblemer. Sadler er, ligesom alle andre cykelkomponenter, forskellige og har forskellige egenskaber, alt afhængig af hvad de er bygget til. Generelt handler det dog om at finde en sadel der føles komfortabel. 

   Cykelsadlens generelle anatomi 

   Materialerne i en cykelsadel varierer, sammen med prisen på sadlen. Generelt er aluminium, titanium og kulfiber(carbon) de gennemgående materialer der bruges ved fremstilling af sadler. En saddel består naturligvis af selv sædet. Sædet er ofte polstret, men sadler uden betræk findes også. Selve udformningen af sædet varierer meget. Under selve sædet er sadlens rails, selve skelettet på sadlen, det er ved disse sadlen gøres fast på sadelpinden. De er med til at afstive sadlen og samtidig give den ønskede fleksibilitet i forhold til komfort i sadlen. Disse rails vil ofte være fremstillet aluminium, titanium eller carbon. 

   Landevejssadler 

   En sadel kan variere alt afhængig af de udfordringer man vil møde på cykel – f.eks. vil sadlen være godt polstret og have større stødabsorption, hvis man skal ud og køre på brostene i Paris-Roubaix – landevejssadler har dog en række generelle træk. Landevejssadlen vil søge kompromiset mellem lav vægt, stivhed og komfort. Komforten er en nødvendighed da man ofte sidder på sadlen i mange timer og relativt stationært. Samtidig ønsker man en let sadel, som heller ikke er så fleksibel at kræfter går tabt ud i sadlen. 

   TT/Tri-sadler 

   Sadler målrettet TT og Tricykler har grundlæægende nogle af de samme egenskaber. sadlerne vil ofte være kortere end man ser på landevejen. Dette gør det muligt at rykke dem længere frem uden at overskride regelementet(TT) og sikrer at man stadig har en god sideflade. Ydermere vil de være kraftigere omkring sadelspidsen end man ser det på landevejssadler. Dette skyldes at man ofte vil rykke ud på spidsen af sadlen som resultat af den aerodynamiske position og muligheden for højere kraftoverførsel til pedalerne. I sædets udformning er der dog forskelle. En TT sadel er ofte en flade på sædet – præcis som man ser det på en landevejssadel. Tri sadlen vil derimod i nogle tilfælde, f.eks. Fiziks tritone 5.5, have en rille eller fure gennem midten af sadlen. Dette har til formål at sikre en optimal blodgennemstrømning i sæderegionen, hvilket kan være et problem ved klassiske sadler. Tri sadlerne vil oftest være mere komfort orienteret, da man skal sidde der i længere tid, end det er tilfældet ved TT – hvorfor disse kan være mere aggressive. 

   MTB sadler 

   Mountainbike stiller krav til vægt, stivhed, komfort og positionsmuligheder. Sadlerne ønskes lette da dette altid vil være udslagsgivende i cykling. Grundet terrænet skal MTB sadler dog være langt mere fleksible og stødabsorberende end man ser det ved landevejen. Trods ønsket om fleksibilitet kræves der dog stadig stor stivhed, således kræfter og bevægelse ikke går tabt i sadlen. I MTB, der er en meget teknisk disciplin, tilpasser man ofte sin cykling til terrænet gennem positionen på sadlen. Herved kan man ændre vægtfordeling og tryk på cyklen. Derfor muliggør MTB sadler ofte flere positioner og giver dermed rytteren flere muligheder.