Cykelkæder

Henter data.

  Trek TAB remtræk

  499,00 DKK

   En cykelkæde – den skal holdes stram! 

   Kæden er den afgørende faktor for fremdriften på cyklen, derfor er det vigtigt at man holder øje med sin cykelkæde og sørger for at den er velholdt og velsmurt. En cykelkæde er dog ikke blot en kæde, der findes også her forskellige varianter og modeller man kan anvende. 


   Kæden skal passe med geargruppen 

   Geargrupper er forskellige og har et forskelligt antal gear. Det er derfor vigtigt, at kæden passer med geargruppen, da den ellers ikke kan fungerer med kassetten, der varierer afhængig af om det er en 9, 10 eller 11-speed geargruppe der er tale om. Ydermere er producenten af din cykelkæde værd at være opmærksom på i forhold til geargruppen man anvender. Der findes dog producenter der udelukkende laver kæder, her skal man blot være opmærksom på om de passer til den pågældende gearproducent. 


   Guldkæder til de lirede 

   Cykelkæder er traditionelt lavet af Stål der sikrer en lavvægt, samtidig med et slidstærkt produkt. Cykelkæder findes dog i andre materialer, der er målrettet mod en lavere vægt og et lettere løb. Disse kæder har til formål at være hurtigere end de traditionelle kæder. 

   Fordelen ved de lette kæde er naturligvis den sparede vægt, hvilket også kan betyde en smule mindre friktion i kæden forløb. Omvendt vil kæderne ikke have samme slidstyrke som man kender det fra aluminiumskæderne og er derfor ikke så velegnede i træningssammenhæng – men er i langt højere grad målrettet konkurrence kørsel. 


   Har jeg kæde på cyklen? 

   Ceramicspeed har med flere produkter forsøgt at minimerer friktionsmodstanden under cykling. Et af de seneste skud på stammen er deres UFO Chain. Ceramicspeed har testet denne kæde til at minimere friktionen under kørsel svarende til 2-5W besparelse. Kæden kommer pre-lubed i squirt lube – et voksmateriale der minimerer friktion og samling af snavs på kæden. Fordelen ved en kæde som denne er naturligvis muligheden for at spare watt under kørsel. Omvendt er kæden – i samme grad som andre letvægtskæder – målrette med konkurrence og vil ikke kunne holde til en stor belastning i træningen. 

   Om nogle af disse kæder får dig til at opleve tvivl om hvorvidt der er kæde på cyklen eller ej er tvivlsomt – men at man kan spare kræfter og energi ved en velholdt og god kæde skal der ikke herske tvivl omkring. 


   Kategorier

   8 SPEED KÆDER

   9 SPEED KÆDER

   10 SPEED KÆDER

   11 SPEED KÆDER

   12 SPEED KÆDER

   INDVENDIGE / SINGLESPEED

   SAMLELED