Cykelhjelme

EN CYKELHJELM REDDER LIV 

Cykelhjelme er naturligvis vigtige for sikkerheden når du cykler – både skov, landevej og i byen. Ud over at være en sikkerhedsforanstaltning, er hjelme efterhånden blevet målrettet mod specifikke egenskaber, hvorfor valget af cykelhjelm ikke er helt ligemeget. Rådet for sikker trafik har vurderet at omkring 800 personer om året kunne undgå alvorlige hovedskader hvis de kørte med cykelhjelm. 5-10 personer kunne redde livet.


HVERDAGS CYKELHJELM

En almindelig cykelhjelm har til hovedformål at bevare sikkerheden. Ved siden af dette skal komforten dog være i top og pasformen på din cykelhjelm være god. Pasform kan variere fra mærke til mærke, men det er vigtigt, at den størrelse man finder er den rigtige. Størrelsen på cykelhjelme tager udgangspunkt i hovedets omkreds målt i cm. Når man kører med hjelmen skal den spændes godt til – både i spændesystemet omkring hovedet, samt stropperne under hagen. 

I et forsøg på at få flere til at køre med cykelhjelme, har man inden for de sidste år gjort mere ud af udseendet på cykelhjelme, så der også er mulighed for at finde en hjelm man synes er flot. 

Især  Abus cykelhjelme har en rigtig god pasform. Mange af hjelmene fra Abus er også en cykelhjelm med lys. Således at der sidder en lygte placeret bagerst på hjelmen, der gør dig mere synlig i trafikken.LANDEVEJS CYKELHJELME

På landevejen er sikkerheden i hjelmene naturligvis også i top, men samtidig er ønsket om en let cykelhjelm helt central. Det har betydet, at man har udviklet teknikker, hvorved man har skabt stærke cykelhjelme - men med meget lav vægt. Ydermere er ventilationen i hjelmen vigtig, så man kan holde hovedet koldt på varme bjergetaper! Disse hjelme vil have tydelige ventilationskanaler i hjelmen, der leder en luftstrøm hen over hovedet. 


DEN AERODYNAMISKE LANDEVEJSHJELM 

Inden for de seneste år er aerodynamik blevet et vigtigt forskningsområde inden for cykelsporten. Derfor har man fundet frem til fordelene ved en aerodynamisk hjelme, som man kender det fra enkeltstart, i almindelige linjeløb. 

Disse hjelme er mere lukkede, hvorfor ventilationen ikke er ligeså god som i en traditionel hjelm, omvendt betyder den lukkede overflade mindre vindmodstand, hvorfor man har mulighed for at køre hurtigere. For at opnå aerodynamiske egenskaber har visse producenter - herunder f.eks. når du vælger en cykelhjelm fra Kask - gjort det muligt at lukke hele eller dele af deres almindelige landevejshjelm, således din cykelhjelm opnår en mere aerodynamiske flade. 

Disse bliver oftest brugt i fladere linjeløb, men anvendes også af visse triatlether, da de ikke i samme omfang som en enskelstarthjelm, kræver at man sidder i samme hårde position – jvf. nedenfor. 


TT/TRI CYKELHJELM

TT cykelhjelmen har aerodynamik og fart som første prioritet. Ventilationen i en sådan hjelm er minimal, da den ikke er lavet til de længere stræk, men derimod bare skal være hurtig og aerodynamisk! 

I de tidligere år har hjelmene haft en lang ”hale” der skulle strømline langs ryggen, hvilket kræver, at man sidder i en meget hård position. I de seneste år har producenterne udviklet hjelme med kortere haler, der har optimeret mulighederne for at positionen ikke skal være for hård. Disse hjelme fås både med og uden visir på hjelmen, hvilket har en betydning i forhold til hvor lukket, og dermed hvor varm, en hjelm der er tale om. Det skal understreges at hjelmene ikke egner sig godt til træning, da man kan have svært ved at høre trafikken gennem hjelmen, der dækker ned over ørerne. 


Den rette cykelhjelm

Har du fundet ud af hvilken type cykelhjem du skal have? - så den passer både til dit behov og er til den rette pris.

Ellers kan du altid kontakte os, så giver vi gerne både råd og vejledning om den rette cykelhjelm - du er også altid velkommen i butikken, hvor vi også har modellerne på lager, så du kan prøve din nye cykelhjelm inden du køber.