Uswe

USWE

USWE er en svensk virksomhed grundlagt i 2007. Firmaet har specialiseret sig inden for hydreringssystemer til cykelryttere under hårde forhold – f.eks. MTB cykling. Virksomheden er startet på baggrund af grundlæggernes egen passion for cykling og at udøve sin sport i den vilde natur. Under længere ture oplevede de ubehaget ved en almindelig rygsæk der hoppede og dansede på ryggen under kørsel. På den baggrund besluttede de sig for at optimere mulighederne for hydrering og transport under cykling.

Undrer man sig over navnet på firmaet skal dette udtales ”you-swee” og betyder ”Kick-ass” på svensk – som firmaet selv beskriver det.


Hydrering tæt på kroppen

USWE producerer flere forskellige camelback modeller, hvor man har vandet i en integreret blære i rygsækken, hvor man desuden kan have forskellige genstande man kunne have brug for på en cykeltur. USWE Airborne 3 er en sådan camelback. Denne taske har en samlet kapacitet på 3l ud af disse tre liter udgør vandbeholderen 1,6 l – men kan udvides en smule og dermed indeholde 2 l. Fordelen ved denne model er, at tasken sidder tæt til kroppen ved hjælp af USWE’s 4-point suspension design. Man finder således et firepunkts spændingssystem på fronten, hvilket minimerer taskens ”dans” på ryggen – men sikrer at tasken forbliver tæt på kroppen. Med en taske der sidder tæt på kroppen, kunne man frygte at åndbarheden til ryggen var ikkeeksisterende. Dette er dog slet ikke tilfældet ved USWE’s modeller da man med ventilationskanaler på taskens bagpanel sikrer en luftstrøm ned over ryggen – USWE kalder dette system for Air-Meg.


Patriot – en større taske til de længere ture

Patriot 9 er en model der i høj grad henvender sig til downhill, enduro eller længere ture i på hårde spor. Denne model har en større kapacitet – 9 l, mens selve vanddunken kan indeholder op til 3 l væske. Tasken har nogle af de samme systemer, som man se ved Airborne modellen – Air-Meg sørger for luftstrøm til ryggen, mens 4 point suspension også ved Patriot modellen sikrer en god pasform. Selvom tasken har en god kapacitet er den stadig relativ let – 660 gr. – hvilket er med til at sikre den behagelige oplevelse af rygsækken under kørsel.

Oplever man at dunken går i stykker i mundstykket eller at selve beholderen trænger til en rengøring eller måske ligefrem en udskiftning, er der også løsninger på dette. USWE drikkeslange muliggør, at man udskifter mundstykket og dermed kan sikre tætheden og funktionen af mundstykket, der åbnes ved et let bid i gummiet. Selve dunken kan rengøres og komme i opvaskemaskinen, men også udskiftes med en ny dunk, såfremt den skulle gå i stykker. USWE giver altså gode muligheder for at komme ud og ”Kick-Ass” uden at opleve irritationer over tasken på ryggen.