Scope

Scope Cycling


Scope Cycling er et hollandsk brand der leverer carbon hjul og tilbehør til landevej og MTB. Firmaet er grundlagt af to tidligere cykelryttere, Nieck Busser og Rik Kusters, tilbage i 2013 og i 2014 ramte de markedet og har siden opbygget et fint lille udbud af cykelhjul i højeste kvalitet. 

Scope hjul 

Hos Scope finder man 4 forskellige hjul – alle er fullcarbon hjul og findes både til skive- og fælgbremser. Scope R4 er firmaets allround hjul til landevejscyklen. De egenskaber man ofte leder efter hos et allround hjul er en relativ lav vægt, gode aerodynamiske egenskaber og stor stivhed og respons i hjulet. R4 forsøger at forene disse til et hjul, der præsterer godt i alle terræner og aldrig falder helt igennem. Således er hjulet bygget op over en 45 mm dyb fælg, hvilket sikrer en grundlæggende aerodynamisk fordel, men samtidig er udformet på en måde, der ifølge Scope, minimerer følsomheden overfor sidevind. Fælgen er fullcarbon og findes både med fælg og skivebremse. R4 med fælgbremser vejer ind på 1520 gr. for sættet, hvorfor det altså også er et hjul der fint egner sig til mere kuperet kørsel. Bremsefladen er forstærket med Resin, hvilket er med til at minimere bremselængden, men også forlænger levetiden af bremsefladen og dermed hjulet. 
Til at imødekomme de mere specialiserede krav til landevejshjul finder man de to modeller R3 og R5. R3 er et bjerghjul, hvor den lave vægt er i højsædet, hvilket kommer tydeligt til udtryk i en samlet vægt på 1440 gr. for modellen med fælgbremser – skivebremser tilføjer små 40 gr. til den samlede vægt. R5 er derimod det aerodynamiske hjul med en fælgdybde på 55 mm og en vægt på lige under 1600 gr for et sæt. Dette er et hjul til fart på de flade ruter, mens R3 sikrer farten i de høje bjerge – kører man lidt begge steder kommer man langt med R4. 
Scope har lavet et enkelt hjul til MTB på nuværende tidspunkt. O2 er et hjul der både kan gå til MTB og til Gravel bikes, hvor man møde nogle flere udfordringer i landskab og underlag end det er tilfældet på landevejen. O2 skal dog nok hjælpe rytteren igennem det meste, da hjulet med en lav vægt og høj stivhed sikrer en god køreoplevelse og mulighed for fart. Carbon hjulet er bygget med skivebremser og mulighed for både clincher og tubeless dæk i forskellige bredde – afhængigt af, om det er til MTB eller Gravelbike. 


Scope tilbehør 

Hos Scope finder man forskelligt tilbehør til deres hjul. Noget af det mest interessante man finder ved Scope er deres egne bremseklodser. Klodserne er udarbejdet i forlængelse af Scope’s hjul, som et system der samlet set skulle sikre en sikker bremseevne. Bremseklodserne er kompatible med både Shimano og Campagnolo bremser. Udover bremseklodser finder man quick-releases, rimtape, kuglelejer, Hubs og hjulposer. 
Hos Scope finder man altså den fulde pakke, i forhold til kvalitets hjul og det tilbehør der er nødvendigt. Er du i tvivl om, hvilket hjul der vil passe bedst til dine udfordringer så tag et smut forbi butikken i Børkop, hvor vi kan vejlede dig til det rette hjul valg for dig