BMC

BMC Bikes / Cykler

Cykelmærket er et relativt nyt mærke. Der blev grundlagt i 1994 i Schweiz, hvor produktionen af cykler også finder sted den dag i dag. På blot få år havde firmaet sendt sine cykler op i den absolutte topklasse, hvor man siden har kunnet se flere store professionelle navne skabe deres resultater på en cykel fra den schweiziske producent.


The Impec Lab

I 2010 åbnede BMC bikes en unik afdeling i Schweiz – Impec laboratoriet. Formålet med Impec var at skabe de optimale betingelser for en innovativ tilgang til cykelproduktionen – et sted, hvor al kraft blev brugt på at optimere cyklerne til den mindste detalje. En udspringer af dette lab er BMC Impec modellen. Dette er en lidt speciel model, idet den er symbolet på Impec facilitetens værdier. Cyklen udkom bl.a. i en Lamborghini model – en model man kan se i Børkop. Denne model blev kun produceret i et begrænset antal bikes og er derfor meget sjælden og et ægte samlerobjekt. Impec rammen udmærker sig ved at have en god stivhed, et unikt design og samtidig holder en relativ lav vægt – det er således en model der gør det godt under stort set alle forhold man kan møde som cykelrytter.


Sender en tidsmaskine på markedet

Timemachine TM01 er det nyeste skud på stammen af cykler når det kommer til triatlon og enkelstartspræstationen. Denne model har – som mange andre modeller – været en tur igennem maskinen på Impec Lab. Det har resulteret i en ny optimeret udgave af TT rammen. Således har man i samarbejde med Sauber Engineering – kendt fra Formel 1 verdenen - udviklet på rammen i en af de mest avancerede vindtunneler man kan finde. Her har man naturligvis fokuseret på, hvordan man kunne optimere på cyklens udformning, men samtidig holdt det op imod, at man kan have nok så aerodynamisk en cykel, hvis rytteren der sidder på den ikke er aerodynamisk. Det har betydet, at man på TM01 modellen finder nogle andre muligheder for at indstille cyklen, som er med til at optimere hele aerodynamikken, når rytteren sidder i sadlen – et koncept der kaldes for P2P. Dette kommer tydeligt til udtryk ved cockpittet. Det er muligt at få et lavt cockpit, der går strømlinet i et med rammen, men i det tilfælde man har en rytter der ikke kan sidde så lavt, skal man have hævet styret. Her har man udviklet V-Cockpit. Denne nye opbygning af cockpittet optimere aerodynamikken omkring styret for en højere rytter, der har brug for et højere stack. Ydermere er der muligheder for, at man kan rykke sadelpinden, afhængigt af, hvor lang en rytter der er tale om. Sidst, men ikke mindst, har man optimeret cyklen i forhold til vindpåvirkninger fra siden, således cyklen bliver mere stabil i sidevind uden at gå på kompromis med den grundlæggende aerodynamik. TM01 sikrer altså, at man som rytter har de bedste vilkår for kampen mod uret – om det er på en triatlondistance eller en enkeltstart.


Impec Lab har ikke blot blik på landevejen

Det er ikke blot på landevejen De har udmærket sig ved deres cykler. Også i skoven har med deres MTB bikes modeller sikret, at rytteren får en god og optimal oplevelse. Cyklerne står for tur når der skal videreudvikles og nytænkes – f.eks. når man forsøger at optimere en almindelig dropper-post, og gør den semiautomatisk – som man har gjort ved Trailsync princippet. 

Teamelite 01 er på overfladen en klassisk MTB model, men samtidig er det en model, som har forsøgt at optimere så meget som muligt, og dette er også en cykel der er kommet ud af Impec Lab. Cyklen er en 29” model, men som Har opdaget er det ikke nok bare at ændre på hjulstørrelsen. Big Wheel Concept er betegnelsen for hele den ændring der sker med cyklen, i forhold til, om man har 26” eller 29” hjul. Således er cyklen med 29” hjul optimeret når det kommer til stabilitet, geometri og styreegenskaber, for at cyklen for alvor gør det muligt at udnytte de større hjul. Derudover har tilføjet en række andre teknologier til cyklen – f.eks. mikro-travel, der består i en opbygning af cyklen der optimere stødabsorberingen. Alt i alt er Teamelite 01 en MTB der går forrest med udviklingen, som cykelverdenen ser ud i øjeblikket – hvilket må siges at være gældende for BMC generelt.

Er du interesseret i at høre mere om BMC bikes / cykler , så slå et smut forbi Butikken i Børkop og tag et kig på en lækre Impec Lamborghini model over en kop kaffe.