RACE FACE

Race Face


Race Face har fra deres hovedsæde i Canada været en af de store producenter af performance udstyr til MTB i mere end 20 år. Firmaet har distribution til 40 lande og producerer alt, hvad hjertet begærer inden for mountainbike-udstyr.

Race Face komponenter – alt fra pedaler til krankbokse

Race Face producerer en lang række komponenter der målretter sig til MTB og Trail-kørsel på højt niveau. Et eksempel på dette finder man på Race face pedaler, hvor modellen Atlas tydeligt er optimeret mod MTB - vægten er holdt lav, men uden af man mister holdbarheden i pedalen. Pedalerne er ikke klikpedaler, som man ofte ser ved andre MTB-pedaler. Klikpedaler er nemlig ikke altid den bedste løsning, hvis man skal kunne slippe cyklen undervejs på turen. Race Face har derfor fokus på udvikle deres trail pedaler, hvor der skabes en meget skridsikker kontaktflade med skoene, således man ikke glider på pedalen, men samtidig gør en pedal som Atlas det muligt at ”slippe” pedalerne med fødderne, hvilket er en fordel i discipliner som Downhill eller mere trick/hop orienteret MTB-kørsel.

Ud over deres eksklusive pedaler fremstiller de også forskellige kompontenter til mountainbikes og trail-kørsel. Du finder f.eks. de flotte klinger til MTB, som lader dig styre din gearing alt efter din disciplin. Find lige præcis den størrelse du gerne vil have ovenover her. 

Har du brug for en slidstærk krankboks, som skal kunne holde til terrænnet? Så får du her den helt rette. Alle produkterne bliver testet under de mest udfordrende omstændigheder før de bliver godkendt til produktion. På den måde ved du med sikkehed at dit nye grej lever op til alt hvad du kører. 

Større sikkerhed på sporet

Race Face producerer ud over komponenter til cyklen, også både tøj og sikkerhedsudstyr til rytteren. Kører man Downhill MTB får man ofte høj fart på og kører på ujævne underlag. Det øger risikoen og faren ved styrt, da man nemt kan ramme sten, trærødder eller andet hårdt. Derfor er det en rigtig god idé at have beskyttelse på kroppen og ikke blot hjelm på hovedet. Til dette formål har Race Face udviklet forskellige guards – beklædningsgenstande, der er forstærket med skjolde på særligt udsatte områder f.eks. knæ eller ryg. Race Face Flank Core er et eksempel på en trøje, hvor indbyggede stykker af et materiale kaldet D30 sikrer en stødabsorbering, der kan beskytte rygsøjle, ribben og skuldre for de værste slag ved styrt og uheld. Race Face guards findes både i herre- og kvindemodeller.

Tøj til alle discipliner

Udover guards – har firmaet også en almindelig kollektion af cykeltøj. Shorts, jakker, handsker og hvad hjertet ellers må begære til enten downhill eller enduro MTB kan man finde i Race Face’s katalog. Generelt sikrer de fleste produkter en god bevægelighed, hvilket kan være en fordel i visse MTB discipliner, hvor man sjældent sidder stationært i samme position igennem længere tid ad gangen.

Tøjet er slidstærkt og kan modstå de mange belastninger og udfordringer man oplever når man kører i den vilde natur. Alt i alt producere Race Face altså det meste man kan have behov for som en entusiastisk MTB-rytter og i en uhyre slidstærk kvalitet.

(© Børkopcykler 2016)