Quick release / Thru axle

Henter data.

   Quick release / Thru axle


   Quick – release

   En quick-release er den lille anordning der holder hjulet på plads på cyklen, men samtidig gør det nemt og hurtigt, at tage hjulet af. Det er derfor også utrolig vigtigt, at man har en ordentlig og funktionsdygtig quick release, da man ellers risikerer at hjulet ikke sidder ordentlig på cyklen, hvilket kan være utrolig farligt.


   Speciel quick-release til hometrainere

   Sidder man meget på hometrainer med sin cykel vil man opleve, at ikke alle quick-release systemer passer ind i en hometrainer. Således skal man ofte have en speciel type af quick-release, for at sidde sikkert i hometraineren. Bkool anvender således en speciel formet Quick-release, hvilket også gælder for Tacx. Uden disse vil man opleve, at cyklen kan bevæge sig i ophænget, hvilket ikke er særlig godt for cyklen eller sikkert for rytteren.


   Quick-release kan være lirens

   Man kan få forskellige quick-release, der alle kan være med til at højne en cykels lir-værdi. Et eksempel på dette kan f.eks. være KCNC’s quick-release i guld og titanium. Titaniumdelen er med til at sikre en meget lav vægt for systemet, mens farven er en udpræget lir effekt. Man kan også få quick-releases der matcher med det givne hjulsæt fra f.eks. Zipp – når man har brugt en større pose penge på sine hjul, skal man også være sikker på, at de sidder godt på cyklen.


   Thru-axle til MTB

   På MTB er systemet er det en smule anderledes, hvilket skyldes de større påvirkninger fra underlag og omgivelser, end man møder på en landevejscykel. Derfor er det nødvendigt med et mere stabilt og stærkere system, for at sikre at hjulet sidder ordentlig på en MTB. Dette sikres ved et Thru - Axle system, hvor en større aksel sendes igennem forgaffel, hjulnav og skrues ind i selv forgaflen. På den måde kan hjule ikke ”smutte ud” af forgaflen, som man kunne risikere ved et system, som man ser ved landevejscykler. Derfor skal man altså have løsnet akslen helt og trække denne ud, før hjulet kan afmonteres, hvilket er mere tidskrævende. Til gengæld sidder hjulet meget bedre til de udfordringer man møder ved MTB eller Downhill kørsel.