Cykellygter

Henter data.
  Tilbud

  Baglygte Dayblazer 65

  Vejl. pris: 249,00 DKK 198,00 DKK

  Tilbud

  Bontrager Ion Elite R Forlygte Anthracite

  Vejl. pris: 749,00 DKK 674,00 DKK

   CYKELLYGTER 

   Cykellygter er en utrolig vigtig del af enhver cyklists udrustning. De øger sikkerheden og er naturligvis et lovkrav. Cykellygter skal anvendes fra solnedgang til -opgang, samt under kraftigt tågede forhold. Lygterne – både for- og baglygte – skal kunne ses 300 meter væk og lyse ret frem eller bagud. Dog skal særligt kraftige forlygter pege skråt ned, så modkørende ikke blændes. Der findes en bred vifte af cykellygter lige fra diodelygter til store, kraftige lygter. 

   DIODELYGTER – DEN LILLE HVERDAGSLØSNING 

   Diodelygter kan både fås som fastmonterede lygter – f.eks. Bike Attitude Forlygte diode XC-989 – eller som små diode lygter, der kan monteres med gummielastikker Fordelen ved de mindre diodelygter er, at de kan monteres på flere cykler og sikrer, at man bliver set i trafikken, da de små lygter lever op til kravet om synlighed på 300 m. De fastmonterede diodelygter er ofte lidt større og vil have en smule mere lyskraft, samt ofte være kombineret med en refleks der øger synligheden yderligere. Ulempen ved disse lys er dog, at de ikke oplyser vejen i særlig grad, hvorfor de ikke er velegnede til kørsel på mørke landeveje, men derimod er glimrende til bykørsel. 

   FASTMONTEREDE CYKELLYGTER – SÅ GLEMMER MAN DEM IKKE I TASKEN! 

   Fastmonterede lygter har flere fordele. Som det er nævnt ovenfor vil en fastmonteret lygte, f.eks. Spanninga front/back Light Duxo, have et større lysfald og derfor være mere synlige. Derudover vil disse større lygter ofte have en refleksvirkning, der yderligere øger synligheden. Dog er den helt klare fordel ved de fastmonterede lygter, at man ikke glemmer dem, men altid har dem på cyklen. Lygterne er batteridrevne og har en god levetid mellem batteriskift.  

   CYKELLYGTER DER LYSER SKOVEN OP 

   Cykellygter kan have til formål, at man gerne vil blive set, men cykellygter kan også være målrettet mod at ville se
   Til det formål er kraftigere MTB-cykellygter med en stor lysstyrke blevet udviklet. Sigma Buster 2000 er en sådan lygte. Dette er en af de kraftigste lygte i Børkop Cyklers sortiment og kan stille de fleste tilfredse – lystyrke måles i enheden Lumen, jo flere lumen, des kraftigere lys. Titan gør det muligt at variere lysstyrken, men ved fuld styrke lyses en god del af vejen op. 
   Lygter med mindre lysstyrker kan dog også gøre et godt stykke arbejde, her kan f.eks. nævnes Olympia LED light 2100LXeccon Zeta 1300 eller XERA LED flashlight 950L. Disse lygter er rigtig velegnede til at køre på mørke landeveje eller i skoven på MTB i aften- og nattetimerne. De sikrer et godt udsyn over evt. forhindringer og er meget synlige. Det er dog disse lygter man skal være særligt opmærksomme på ikke blænder evt. modkørende. 
   FJERNBETJENING AF LYGTERNE ØGER SIKKERHEDEN YDERLIGERE 
   For at sikre at man ikke skal flytte hænderne fra styret, i det tilfælde at man får behov for at tænde lygterne under kørsel, har flere lygteproducenter udviklet fjernbetjening til lygterne. Dette gælder bl.a. Magicshine MJ906. Denne lygte har en mindre fjernbetjening der kan monteres i nærheden af grebet på styret, således man ikke skal flytte hånden for at tænde og indstille lygten, men blot trykke på fjernbetjeningen.  
   Bontrager har udviklet lygter, herunder bl.a. Bontrager Ion PRO RT, der kommunikerer med ANT+, hvilket gør det muligt at styre lygterne via sin Garmin cykelcomputer monteret på styret. Dette er naturligvis særlig rart i forhold til baglygter, da der ofte er længere over til disse, samtidig med man ikke kan se, hvor lygten sidder. Fordelen ved dette fjernbetjeningssystem er naturligvis den øgede sikkerhed, da man nemt tænder lygterne med fuld kontrol over cyklen. 
   GARMIN VARIA – ET SIKKERHEDSSYSTEM TIL CYKLER 
   Garmin har markedsført Varia systemet, der har til formål at skaber større sikkerhed omkring cyklister i trafikken. Omdrejningspunktet for Varia er Garmin Varia Radar. Dette er en radar, der monteres bag på cyklen og kan give besked når en bil nærmer sig fra 140 meters afstand. Signalet sendes til en kompatibel headunit – enten det medfølgende varia unit eller et af Garmins andre sportsprodukter – f.eks. Edge serien. Rytteren gives således besked om bagfra kommende køretøjer uden at skulle vende sig – og dermed være uopmærksom på kommende forhindringer. Ydermere vil radaren udsende lys der skal gøre billisten opmærksom på cyklister længere fremme.  
   Varia omfatte også cykellygter der kan tilpasse lyset til forholdene. Det indebærer at lyskeglen vil flytte fokus altafhængig af farten på cyklen, således de optimale synsforhold sikres. Varia er overordnet et system, der højner sikkerheden markant på landevejen.