Kassette aftrækker

Henter data.
  Tilbud

  Unior kassette og centerlock aftrækker

  Vejl. pris: 89,00 DKK 69,00 DKK

  Tilbud

  ParkTool Frikrans Aftrækker FR-7

  Vejl. pris: 109,00 DKK 71,00 DKK

  Tilbud

  Park Tool Campagnolo Kassette BBT-5/FR-11 Aftrækker

  Vejl. pris: 119,00 DKK 72,00 DKK

  Tilbud

  ParkTool Frikrans Aftrækker

  Vejl. pris: 109,00 DKK 97,00 DKK

  Tilbud

  ParkTool Frikrans Aftrækker FR-5GT

  Vejl. pris: 139,00 DKK 109,00 DKK

  Tilbud

  Pedro's Værktøj Aftrækker BB & CS Campagnolo

  Vejl. pris: 229,00 DKK 189,00 DKK

  Tilbud

  Pro Værkstøjssæt kassette

  Vejl. pris: 289,00 DKK 219,00 DKK

  Tilbud

  Unior kassette værktøj for 11-12 tænder

  Vejl. pris: 259,00 DKK 219,00 DKK

  Tilbud

  Kasetteværktøj 10-12 speed

  Vejl. pris: 309,00 DKK 309,00 DKK

  Tilbud

  ParkTool Frikrans aftrækker FR-5.2H

  Vejl. pris: 479,00 DKK 399,00 DKK

  Tilbud

  Aftrækker sæt BBB DriveSet Shimano

  Vejl. pris: 599,00 DKK 498,00 DKK

   Kasette aftrækker

   En god kassette er vigtig for en cykels funktion. Er kassetten slidt vil man tydeligt kunne mærke det i trådet og kæden vil begynde at ”takke over” – hvilket skyldes at kæden simpelthen glider henover kassetten, fordi tænderne er for slidte. Dette vil ofte være i kombination med en slidt kæde, hvorfor man ofte vil skifte både kassette og kæde på samme tid og på den måde sikre den bedste funktion - og så skal du bruge en kassette aftrækker til at skifte kassetten ud.


   Kan man skifte kassetten selv?

   En kassette er ikke særlig svær at skifte, men det kræver et specielt kassetteværktøj. Kassetten sidder fast på navet og sidder fastspændt med en skrue. Denne skrue er ret speciel og varierer fra fabrikat til fabrikat – man skal således have en aftrækker der passer med den aktuelle kassette – det kunne f.eks. være en Shimano kassette, hvor man vil bruge en ParkTool Freewheel Remover. Dette er dog ikke det eneste man skal bruge. Prøver man at løsne skruen, vil man således opdage, at man blot drejer kassetten rundt, sammen med friløbet i navet. Derfor skal man bruge en kædepisk til at holde kassetten fast, således skruen kan løsnes. At skruen skal drejes samme vej som friløbet betyder at skruen ikke kan løsnes under kørsel.

   Når kassetten er taget af, ser man at navet – Hub’en, har en speciel udformning, der betyder, at man ikke kan sætte kassettens tandhjul på en forkert måde. Skifter man kassette skal man – udover at være opmærksom på om værktøjet passe til kassetten - også være opmærksom på om den nye kassette passer til den aktuelle hub på hjulet. For det første kan der være forskel på om man har 10- eller 11-speed kassette, hvilket har betydning for om de kan være på hjulet – en 11-speed kassette kan f.eks. ikke sidde på en 10-speed hub. Derudover er der forskel på om det er et hub lavet til Shimano eller Campagnolo for eksempel. Det mønster der sikrer, at man ikke kan montere tandhjulene forkert, er ikke det samme og derfor passer de ikke sammen på tværs af fabrikat. Er der styr på dette, er selve udskiftningen af kassetten relativ hurtigt overstået. Er du i tvivl om hvilket stykke værktøj der passer til din kassette og om hvilken type din næste kassette skal være, så tøv ikke med at kontakte os, så vil vi hjælpe dig til det rette valg.