Spinergy

Spinergy


Hjulproducenten Spinergy blev grundlagt i 1991 og lancerede samtidig deres første cykelhjul – Rev X modellen. Denne model vandt frem i de professionelle felter i starten af halvfemserne, men er siden blevet en pensioneret klassiker. Siden dengang har Spinergy dog udviklet meget på sine hjul og særligt PBO fiber teknologien er omdrejningspunktet for Spinergy’s produkter.

PBO power spokes


Spinergy har opbygget et ry omkring deres specielle eger, som består af de såkaldte PBO fibre. PBO fibre er det uhyre stærkt materiale, der kan tåle store træk og kraftpåvirkninger. Spinergy har i deres eger samlet 30 000 af disse fibre og coatet med et materiale der afviser vand, snavs og er modstandsdygtigt overfor belastningen under cykling. Fibrene har en trækkraft der overgår klassiske stål eger med en faktor 3, mens vægten reduceres betragteligt. Derved sikrer egerne en stor stivhed i hjulene, mens vægten holdes nede på hjulene. Fibrene fås i en klassisk rund form, men produceres også i et fladere og mere aerodynamisk design.

Carbon hjul til alle lejligheder


Spinergy har en relativ bred vifte af hjul – både landevej og off-road kørsel. På landevejen finder man udelukkende carbon hjul i Spinergy’s sortiment. Stealth FCT Full Carbon Tubular er en rigtig race-model. Denne model er full carbon, med en lav vægt og de stærke PBO fibre til at sikre optimal funktion. Udover deres full carbon modeller laver Spinergy modeller, hvor bremsefladen udgøres af aluminium, hvilket har en smule bedre bremseegenskaber og holdbarhed end man finder ved full carbon hjulet – et eksempel på sådan en model er PBO Stealth hjulet.

Til MTB verdenen producere Spinergy både hjul til klassisk MTB kørsel i skoven, men med Fall Line har Spinergy bevæget sig ind på Downhill/Enduro markedet. Disse hjul er også bygget op over PBO egerne og er lavet til de voldsomme belastninger man møder i skoven og på downhill tracks.

Hjulene fra Spinergy har generelt en enorm slidstyrke og går sjældent i stykker – såfremt man undgår styrt.

(© Børkopcykler 2016)