Sidi

Sidi


Sidi er en italiensk cykelfabrikant der siden 1960 har produceret cykelsko til både landevej og MTB kørsel. Sidi har siden starten været dedikeret til netop produktionen af kvalitetssko til cykelaktiviteter og har gennem flere år været et af de førende og mest synlige mærker i de professionelle cykelfelter.

Sidi gør tilpasning og -spænding til en leg


Sidi formår med deres teknologier at skabe cykelsko, med justeringsmuligheder, der gør det muligt at man kan tilpasse skoen til den individuelle fod og derigennem opnå den optimale oplevelse af cykelskoen. Sidi Ergo 4, den seneste model i Ergo serien, er et eksempel på en sådan sko. Med denne sko har man mulighed for at styre tilspændingen omkring foden med flere forskellige systemer. En klassisk velcro, sørger for at lukke skoen nede omkring spidsen. Velcro funktionen er dog forstærket med et spor af polymer takker, hvilket sikrer en fast lukning af velcroen – dette system kaldes for High Security Velcro. Op imod anklen finder man to spænder, der fungerer ved Sidi’s egen Boa løsning, med små wirer der nemt tilspændes via drejeknappen på skoen. Disse spænder muliggør en god fordeling af spændingen omkring foden, mens man har mulighed for undervejs på turen at ændre spændingen, uden at skulle stoppe kørslen. Det øverste spænde sikrer ydermere med Soft Instep Systemet en behagelig tilspænding omkring anklen – dette sikres ved den bredere spænde henover fodryggen.

Sidst men ikke mindst har man med Sidi sko mulighed for at tilpasse hælen i skoen. På den måde kan man sikre at skoen ikke ”svupper” omkring hælen under kørsel, men passer perfekt til den individuelle rytters udformning. Dette system kaldes Adjustable Heel Retention, og fungerer via et beslag der sidder omkring hælen. Dette beslag kan justeres ind og ud, alt afhængig af hvor bred en ankel og hæl der er tale om.

Sidi levere reservedelene


Det smarte ved Sidi sko, sammenlignet med visse andre producenter, er muligheden for at vedligeholde sine sko og dermed sikre den optimale funktion over flere sæsoner. Sidi har således gjort det muligt at anskaffe reservedele til skoene. Det betyder at de sliddele der findes på skoen kan erstattes med nye dele, og skoen dermed kan køre i længere tid. Et eksempel på dette ser man f.eks. med det udskiftelige Heel Pad. Denne del af skoen er ofte noget af det første der slides ned, da man går, står og ofte stopper på denne del af skoen. Men Sidi muliggør altså en udskiftning af dette Pad - de udskiftelige Pads fås endda med flere egenskaber, f.eks. laver Sidi en Antislip model, der skal forhindre at man glider i skoene.

De fleste dele på skoene kan skiftes og findes i flere forskellige farver, således man kan designe sin egen sko, såfremt man ønsker en specifik farvesammensætning der matcher cyklen.

Alt i alt giver Sidi et hav af muligheder for at skabe lige netop den sko, der passer til dig som cykelrytter – om det er en tur på MTB eller racercykel, skal Sidi nok hjælpe dig godt på vej med et kvalitetsprodukt og god holdbarhed.

Sidi hæle
Sidi Shot cykelsko