Ridley

Ridley


Belgien kendt for sin lækre chokolade, sine anderledes og eksperimenterende øl, Europaparlamentet, Manneken-pis og nu også for alvor for Ridley cykler. De seneste år har mærket vundet indpas på den store scene og tilbyder blandt andet cykler til landevej, bjerge, triatlon, banecykling m.m. Der er fokuseret på at lave cykler, der skal bruges til sport og konkurrence og hører til i High End-segmentet.

Historie og filosofi


Ridley cykler - der blev grundlagt i 1997 i Belgien - er et relativt nyt mærke. Det første skridt blev taget af den belgiske cykelsmed Jochim Aerts, der havde en lang baggrund med at bygge og male cykelrammer for andre belgiske cykelmærker. I 2005 indgik de deres første aftale med et ProTour-hold, nemlig det tidligere belgiske hold Silence-Lotto, og udviklingen af top-rammer kunne alvor tage fart.

Udviklingen af rammerne sker i tæt samarbejde med rytterne og mekanikere, som giver feedback og er med i hele arbejdsprocessen. Fremgangsmåden kaldes ”Ridley Partner Development Philosophy”, og den er med til at sikre firmaets kunder det bedste produkt.

I dag er Ridley med helt i front på verdensplan, og firmaet leverer cykler til blandt andet cykelholdet Lotto-Soudal, der kører med i de store cykelklassikere.

Modeller og detaljer

Til landevejscykling opererer de med tre modeller, nemlig Noah, Helium og Fenix. Der arbejdes meget på at skabe det optimale forhold mellem stivhed og lethed til alle ryttertyper. Sprinterne vil gerne have en stiv cykel, mens bjergklatrerne foretrækker en mere let cykel. Modellen Noah er kendt for sin utrolige stivhed, mens Helium med sin lave vægt er optimal til at køre i bjerge med. Og udviklingen er ikke stoppet her, for det nyeste projekt er at gøre cyklerne så aerodynamiske som muligt. Fenix er deres svar på en optimal aerodynamisk cykel, og den er udstyret med blandt andet en todelt forgaffel, indbyggede bremseklodser og en speciel overflade til at mindske luftmodstanden.

Ryttere


I dag er Pro Tour Teamet Lotto-Soudal det mest kendte hold, der kører på Ridley. På holdet kører fx. danske Lars Bak og den tyske sprinter Andre Greipel, der i perioden 2011-2015 har vundet 10 etaper i Tour de France. Fra netop Team Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior kunne vi i 2016 bryste os af at have en verdensmester, som kørte sejren hjem på en Ridley.

Tag også et kig på vores andre racercykler her.