Lightweight

Lightweight er tysk kvalitet når det er allerbedst

Heinz Obermayer startede med at udvikle fuld-carbon hjul hjemme i garagen. Først hjul til sulkies og racerbiler og senere til cykelhjul, som vi kender dem i dag. Lightweight var de første til at fremstille hjul i 100% carbon.

I 1990’erne kom de første Lightweight hjul på landevejene, i første omgang pladehjul og senere også eger-hjul.  Siden da har Lightweight stået bag utallige sejre. Bl.a. kørte Bjarne Riis og Jan Ulrich kørte på Lightweight hjul under deres sejre. Netop sejrene i 90’erne, på de dengang relativ ukendte hjul, vakte stor opsigt i cykelverdenen og siden da har hjulene hørt til blandt de allermest eksklusive og eftertragtede hjul på markedet.

Hjul og absolut high-end hjul og hører derfor også til i den dyre ende. Til gengæld er hjulene imponerede lette uden at der er gået på kompromis med holdbarhed og køreegenskaber. Hjulene er fortsat håndlavede i Tyskland.  Hos Lightweight gør de udelukkende det de er bedst til, nemlig at lave hjul til landevej. Har du først prøvet et sæt Lightweight hjul vil du næppe køre på andet!

Lightweight hjul


Deres top-hjulsæt, Obermayer, er opkaldt efter Heinz Obermayer, der var den første til at fremstille cykelhjul i 100% carbon. 
Obermayer-hjulsættet er ca. 100 gram lettere end Standard-sættene, men skulle være næsten lige så stive. Ventoux-hjulsættet fra Lightweight er speciel-designet til bjergkørsel. 

De vejer i følge producenten kun 999 gram pr. hjulsæt!


(© Børkopcykler 2016)