Crankbrothers

Crankbrothers


Amerikanske Crankbrothers er grundlagt af to brødre – deraf navnet. Firmaet har siden sin start været fokuseret på MTB sporten og at forbedre udstyret indenfor denne verden. Firmaets første produkter ramte hylderne tilbage i 1994, men firmaet fik for alvor succes da de i 2001 lancerede den berømte Eggbeater pedal til MTB. Siden da har firmaet produceret en række forskellige pedaler, hjul, værktøjer og komponenter – men Eggbeater modellen er den dag i dag, stadig spydspidsen hos firmaet.


Den letteste MTB pedal til dato


Eggbeater pedalen har et yderst minimalistisk design, hvilket er med til at holde vægten nede. Faktisk er vægten på topmodellen Eggbeater 11 helt nede på 179 gr. for et par – hvilket gør det til den letteste MTB pedal på markedet. Denne model er bygget op af titanium, aluminium og rustfrit stål, der er med til at sikre den nødvendige styrke i pedalen. En fordel ved Eggbeater seriens pedaler – udover de er utrolig lette – er udformningen af klampesystemet. Opbygningen af pedalerne gør således at man ikke kun kan klikke i pedalen på en side, men derimod kan komme i pedalen fra flere sider, hvilket under kørsel sparer tid og tanker, da man blot kan trykke sig i pedalen med det samme.


De resterende pedaler i Crankbrothers’ sortiment er bygget op over samme grundstamme som Eggbeater pedalen. Ser man således på Candy modellen, vil man opdage at dette i virkeligheden blot er en Eggbeater pedal, med en større ramme omkring. Dette gør naturligvis pedalen en smule tungere, men giver omvendt en større flade, hvormed man kan trykke ned på pedalen, ydermere muliggøres brugen af platform sko.


Crankbrothers leverer produkter til flere discipliner


Udover at levere produkter til klassisk MTB kørsel, har Crankbrothers også produkter målrettet discipliner som Downhill og Enduro kørsel. Dette ses f.eks. ved Opium 3 hjulsættet der er målrettet Downhill kørsel. Et Downhill hjul skal således være stærkt, stift og hurtigt. Dette kombineres glimrende i Opium hjulet der har forsøgt at centrere vægten i hjulet tættere på navet, hvilket øger hjulets accelerations evne. Derudover er egerne af en udformning og placering, der sikrer den største stivhed i hjulet, samtidig med at holdbarheden er i top og hjulet kan derfor klare de hårde udfordringer det vil møde på et Downhill-spor.

Her har du alle vores pedaler