Avid

Avid


Avid er et firma der i dag er en del af det større SRAM mærke, der efterhånden dækker over flere undervirksomheder, med forskellige specialer. Avid har siden deres første produkt til MTB tilbage i 1991, flere gange bragt produkter på banen, som har været med til at ændre cykelverdenen. I de seneste år har virksomheden hovedsageligt fokuseret på bremser, hvor man finder nogle af de bedste bremsesystemer hos virksomheden.


Skivebremser


Den første skivebremse fra Avid så dagens lys tilbage i 90’erne, og siden dengang har de hørt til i toppen af bremse hierarkiet. Med skivebremsens indtog på landevejsscenen har Avid naturligvis også sendt en road-model på banen. BB7 Road SL er en mekanisk skivebremse til landevejscyklen. Det har fra starten været en af de hævdede ulemper ved skivebremser til landevejscyklen, at det ville være for tungt. Avid hævder dog af BB7 er svaret på dette og at denne model er så tilstrækkeligt vægt optimeret, at det ikke vil have en betydning på stigningerne, hvorimod bremseegenskaberne er i top til nedkørslerne på den anden side. BB7 vejer ind på 170 gram for en bremse kaliber, hvortil man skal ligge bremse rotoren, der dog kan fås i et optimeret titanium udgave, hvilket skærer vægten ind til benet. Avid har altså et glimrende bud på en god skivebremse til landevejscykling.


Fælgbremser


Avid laver også flere modeller af fælgbremser i høj kvalitet. Shorty Ultimate er en fælgbremse der henvender sig til cykelcross rytteren, som ønsker en bremse med lav vægt og stor styrke i sine bremseegenskaber. Shorty findes i to modeller, en smal der tillader større bremsekraft, og en bred der tillader en bedre ”mud-clearing”, hvilket vil sige at man ikke vil ophobe mudder og skidt omkring bremsen i samme grad som ved den smalle. Meget mudder og skidt kan både være med til at slide udstyret, men også nedsætte bremseegenskaberne, hvorfor det er vigtigt at der ikke ophobes for meget mudder omkring bremserne.


Avid leverer også fælgbremser til MTB og citybikes, hvilket man ser ved en model som Single Digit 7. Dette er en stabil og sikker bremse, der er bygget med en høj holdbarhed og slidstyrke, samt gode bremseegenskaber i alle forhold.


Man finder altså de fleste bremsetyper og modeller ved Avid – om man er MTB, cykelcross eller landevejsrytter. Er du i tvivl om, hvilken model der vil passe dine behov bedst, så tag endelig et kig ind i butikken i Børkop og vi vil vejlede dig i dit valg.