Rengøring

Henter data.
  Tilbud

  GLEERUSTOL rustfjerner

  Vejl. pris: 40,00 DKK 45,00 DKK

  Tilbud

  Morgan Blue Rengørings Handske

  Vejl. pris: 69,00 DKK 55,00 DKK

  Tilbud

  MorganBlue Chain Keeper

  Vejl. pris: 69,00 DKK 59,00 DKK

  Tilbud

  Morgan Blue Carbon Cleaner Mat

  Vejl. pris: 119,00 DKK 89,00 DKK

  Tilbud

  Kæderenseboks

  Vejl. pris: 169,00 DKK 90,00 DKK

  Tilbud

  PRO kædeholder

  Vejl. pris: 159,00 DKK 96,00 DKK

  Tilbud

  Morgan Blue Bremserens

  Vejl. pris: 119,00 DKK 99,00 DKK

  Tilbud

  Pedro's Affedter Bye Grease (500ml)

  Vejl. pris: 129,00 DKK 99,00 DKK

   En ren cykel er en hurtig cykel 


   Rengøring af cykel er et område der bør fylde meget hos den aktive cyklist. Ud over at en flot og ren cykel naturligvis ser flot ud når den kommer kørende, betyder en god rengøring at cykel holder længere og faktisk også kører bedre. Sørger man for at cyklen bliver gjort ren, sidder der ikke gammel snavs og slider på de bevægelige dele – hvilket forlænger levetiden betragteligt. 


   Sæbe skal der til 


   Til rengøring af selve cykelstellet findes der specielle cykelsæber. Fordelen ved at bruge disse produkter er at de effektivt fjerne det skidt der er forbundet med en tur i skoven eller på den våde landeveje. Samtidig har nogle af disse sæber en voks funktion, der medvirker til en skinnende cykel efter vask. Derudover vil disse cykelshampooer ofte kunne beskytte cykelstellet en smule bedre mod snavs i næste omgang, således rengøringen bliver lettere fremadrettet. 


   En cykelkæde der klistrer 


   Noget af det sværeste at rengøre – men samtidig noget af det vigtigste – er kæde regionen. Kæde, kassette og klinger er nogle af de dele der er mest udsatte for slid og har størst betydning for køreoplevelsen på cyklen. Derfor er det vigtigt at holde disse så rene og velsmurte som muligt. For at opløse det gamle olie og skidt på kæden, kan man anvende et degreaser produkt(f.eks. Chain cleaner "kæderanser" fra Muc-Off). Denne sprøjtes på og skal herefter ”hvile” i få minutter. Herefter skyldes området efter med vand. Produktet opløser simpelthen olien, således man kan skylde det værste skidt af med vand. Det er dog vigtigt ved anvendelsen af en degreaser, at man skylder kæde og cykel rigtig godt efter, da det er et kraftigt produkt man anvender. Ydermere er det vigtigt at man får smurt kæden op på ny efter rengøring, for at sikre bedst mulig funktion(mere information herom findes under kategorien ”Olie”) 


   En cykel kan gemme meget skidt 


   En cykel har som bekendt mange små afkroge, hvor skidt og snavs kan gemme sig. For at komme godt rundt på hele cyklen er det en god ide at anvende en børste til rengøringen. Børster findes i forskellige udformninger alt afhængig af, hvad de egner sig bedst til. Visse børster er målrettet rengøring af kassetten – og er derfor smalle, så de kan komme ned mellem tandhjulene. De lidt større børster er målrettet selve ramme og vil ofte være blødere i hårene, for ikke at ridse lakken. Sidst men ikke mindst kan en god klud tørre overskydende vand og sæbe væk. På den måde undgår man at cykel står og er våd til næste tur, hvilket kan være usundt for nogle dele – f.eks. kabler og skiftegreb. 

   Det er vigtigt at man opdeler sine rengøringsartikler, så man ved hvad der går til kæden(børste, degreaser, olie, olieklud) og til de resterende dele af cyklen. På den måde sikrer man en ren cykel og dermed en hurtig cykel!