Kassette body

Henter data.

   Kassette body

   Kassetten sidder på baghjulet monteret på en body. Denne body er vigtig for, at kassetten sidder sikker på baghjulet, og at man opnår den maksimale kraftoverførsel fra pedalerne til hjulet, således man kører så stærkt som muligt. En slidt kassette body kan derfor påvirke kørslen negativt.


   Hvornår er en body slidt?

   En body kan være slidt på flere punkter. Tager man kassetten af vil man ved en slidt kassette kunne se små hak i body’en, hvor tandhjulene på kassetten har ”boret” sig ind i body’en under kørsel.

   Man kan også opleve at friløbet i baghjulet er slidt, hvilket man vil kunne se ved forhindret friløb, samt at man kan se kassette ”rokker” sig en smule under kørsel. Oplever man dette er det tid til at skifte body på sit hjul.


   En body passer ikke med alle

   Skal man udskifte body på sit baghjul er det vigtigt, at man er opmærksom på om den købte body er kompatibel – både med det aktuelle hjul, samt den gearproducent man anvender. Således vil en Shimano kassette ikke kunne sidde på en Campagnolo specifik body og vice-versa.

   Udover body’en naturligvis skal passe med hjul og gearproducent, skal den også passe med geartype. Således vil man kunne finde geargrupper med forskellig speed – altså forskelligt antal af tandhjul i kassetten. Det er vigtigt at body’en er kompatibel med geargruppens speed, da man ellers ikke vil kunne montere kassetten, og dermed ikke køre. Det er dog muligt at anvende en 10 speed kassette på en 11 speed body – dette kræver blot en ekstra afstandsring ved montering.

   Hos Børkop Cykler står vores dygtige mekanikere klar til at vejlede i, hvilken body der passer din cykel, og kan sørge for at installere den så cyklen kører som ny!