Energidrik

Henter data.
  Tilbud

  Powerbar Tabs Mango

  Fra 24,50 DKK

  Tilbud

  High 5 Zero Berry

  Vejl. pris: 69,00 DKK 39,00 DKK

  Tilbud

  High 5 Zero Citrus

  Vejl. pris: 69,00 DKK 39,00 DKK

  Tilbud

  High 5 Zero Pink Grapefruit

  Vejl. pris: 69,00 DKK 39,00 DKK

  Tilbud

  High5 Zero Appel/raspberry

  Vejl. pris: 69,00 DKK 39,00 DKK

  Tilbud

  High5 Zero Tropical

  Vejl. pris: 69,00 DKK 39,00 DKK

  Tilbud
  Tilbud

  GO Hydro Tabletter Bær

  Fra 59,00 DKK

  Tilbud

  Purepower Hydro Plus Citrus Tabs

  Vejl. pris: 60,00 DKK 60,00 DKK

  Tilbud

  IsoActive PowerBar Lemon 600g pulver pr. bøtte

  Vejl. pris: 109,00 DKK 70,00 DKK

  Tilbud

  IsoActive PowerBar Orange 600g pulver pr. bøtte

  Vejl. pris: 109,00 DKK 70,00 DKK

  Tilbud

  IsoActive PowerBar Red Fruit Punch 600g pulver

  Vejl. pris: 109,00 DKK 70,00 DKK

  Tilbud

  High5 EnergySource Summerfruits 1 kg

  Vejl. pris: 199,00 DKK 95,00 DKK

  Tilbud

  High5 EnergySource Citrus 1 kg

  Vejl. pris: 199,00 DKK 99,00 DKK

  Tilbud

  High5 Energysource Lemon 2,2kg

  Vejl. pris: 349,00 DKK 178,00 DKK

  Tilbud

  High5 Energysource Summerfruits 2,2kg

  Vejl. pris: 349,00 DKK 179,00 DKK

  Tilbud

  PowerBar IsoActive Red Fruit 1320g

  Vejl. pris: 199,00 DKK 179,00 DKK

   Energidrik

   En nem og hurtig måde hvorpå man sikrer sig at energibalancen opretholdes under langvarig cykling, er ved at anvende energidrik i sine dunke. Ved energidrik sikrer man, at kroppen hele tiden tilføres en smule energi undervejs, samtidig med kroppens hydreringstilstand opretholdes – på den måde slår man to fluer med et smæk.


   Sammensætningen og koncentrationen er vigtig

   Tager man et produkt som High5 Energysource 2:1 har man fat i en solid energidrik. Dette er en pulverbaseret drik, der blot skal blandes med vand i dunken – præcis som langt de fleste energidrikke målrettet til cykling. Det er vigtigt, at man er opmærksom på koncentrationen af sin energidrik. En for stærk energidrik kan give problemer med maven, plus kroppen har en grænse for, hvor meget sukker der kan optages i timen (ca. 60 gr. med individuelle variationer). Omvendt, hvis drikken bliver for tynd, vil man ikke opleve den maksimale effekt. De fleste energidrikke vil have angivet det optimale blandingsforhold på etiketten til produktet.

   For at opnå maksimal udbytte er det dog heller ikke lige meget hvilken type sukker, der er i drikken. Ved High5 ser man således, at produktet hedder 2:1 – dette betyder at forholdet mellem sukker typerne maltodextrin og fruktose er 2:1, hvilket har vist sig, som værende den mest effektive balance, for optimalt optag.


   Få styr på væskebalancen med elektrolytter

   Når man kører lange ture og særligt under varme forhold, kan man komme ud for at kroppen dehydrerer. Dette kan resultere i en nedgang i præstationen og i ekstreme tilfælde påvirke kroppen funktion. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man indtager en tilstrækkelig mængde væske. En måde man kan imødekomme problemet på er, at anvende elektrolytter i drikkedunken. Elektrolytter er en gruppe af salte der øge væskeoptaget og tilbageholdet i kroppen. Elektrolytter fås oftest som brustabletter der opløses i vand - LinusPro Tabs Berry er et eksempel på dette. Disse tabletter har ikke noget energiindhold, og kan altså ikke erstatte energidrik, men kan derimod afhjælpe væsketabet under langvarigt arbejde.


   Rødbedebølgen

   Man har inden for de sidste par år fundet en hvis sammenhæng mellem en øget præstation og indtaget af rødbedejuice. På den baggrund har firmaet Beet It produceret en række produkter der muliggør udnyttelsen af denne fordel. Beet It Shot er en eksempel på dette. Dette er en lille flaske med koncentreret rødbede saft, som man kan drikke med præstationsfremme til følge. Dette er ikke en drik man indtager undervejs på cyklen, men derimod noget man kan indtage op til en konkurrence eller hård træning, for at opnå effekten.

   I samme ombæring er ingefær shottet kommet frem, i forhold til at styrke immunsystemet og holde sygdom for døren. Disse naturprodukter har altså vundet frem inden for de sidste par år, og kan hjælpe kroppen til bedre at klare de udfordringer den stilles overfor i forbindelse med cykling.