Tubular dæk

Henter data.

  Tufo Elite Ride

  549,00 DKK

  Tilbud

  SCHWALBE PRO ONE HT Tubular

  Vejl. pris: 879,00 DKK 599,00 DKK

  Tilbud

  ZIPP Tangente SL Speed Tubular

  Vejl. pris: 819,00 DKK 675,00 DKK

  Tilbud

  Vittoria Dæk Corsa G+ lukket ring

  Vejl. pris: 1.099,00 DKK 799,00 DKK

  Tilbud

  Continental Tempo II

  Vejl. pris: 749,00 DKK 869,00 DKK

   Tubular dæk


   Tubular dæk er en løsning, hvor man ikke anvender en slange til luften, men dækket derimod er en lukket ring. Dette betyder, at man med en tubular løsning opnår en meget lav vægt, samt muligheden for en meget lav rullemodstand – og netop derfor har denne dæktype altid været forbundet med den absolutte topklasse.


   Tubular har Exceptionel rullemodstand


   Som nævnt opnår man ved et tubular dæk en meget lav rullemodstand. Dette skyldes blandt andet at man, ved at udforme dækket i en lukket ring, kan lave et dæk der i meget høj grad tilpasser sig vejen og for en optimal form. Et eksempel på et tubular dæk med en meget lav modstand finder man i hos Specialized og deres model Turbo Cotton. Dette er, som navnet antyder, et dæk opbygget af et bomuldsrør. Dette betyder at dækket vejer imponerede lidt, mens den høje TPI værdi på 290 vidner om et meget fleksibelt dæk. Det sikrer altså en lav rullemodstand, men uden at man går på kompromis med vejgrebet. Dette er et dæk til udpræget konkurrencebrug, da det ikke er en speciel punkteringsresistent model.


   Ulempen ved punkteringer


   Punkteringer er aldrig sjove – men med et tubular dæk, kan det vise sig at være ekstra træls. Således har man ikke mulighed for at skifte slange og køre videre, som man kender det fra et clincher dæk. Derfor kan det virke som en dum idé at køre på tubulars, hvis man ikke kan reparere et punkteret dæk. Der er dog en løsning, men kan f.eks. anvende et produkt som Vittorias Pitstop. Dette er en form for sealent, som trykkes ind i dækket under tryk. Der vil herefter spredes en skum-masse i dækket, som går ind og udfylder hullet og ”lapper” dækket sammen igen. Herefter er dækket klar til at køre videre.


   Opmærksom på fælgen


   Ønsker man at køre på tubulars, skal man være opmærksom at det er en speciel type fælg der anvendes til disse dæk, da man har ulighed for at lave lettere hjul, hvis der skal tubular dæk på. Dækket skal limes på fælgen og det er meget vigtigt at man sørger for at denne proces foregår rigtigt, da der ellers er stor fare for at dækket kan ryge af under kørsel og forårsage alvorlige styrt. Det kan derfor være en god idé at lade en professionel mekaniker om den del.


   Kunne du godt tænke dig at høre mere om tubular dæk og finde ud af, om det er det du skal bruge til dit næste løb, så spørg endelig i BC-Bikeshop og vi vil guide dig.