Tri Hjelm

Henter data.
  Tilbud

  Rudy Project Wing 57 Hvid

  Vejl. pris: 2.399,00 DKK 1.699,00 DKK

  Tilbud

  Rudy Project Wing57 Rød

  Vejl. pris: 2.399,00 DKK 1.749,00 DKK

  Tilbud

  Giro Aerohead Mips Hvid

  Vejl. pris: 2.599,00 DKK 1.999,00 DKK

  Tilbud

  Giro Aerohead MIPS Mat sort

  Vejl. pris: 2.599,00 DKK 1.999,00 DKK

  Tilbud

  KASK Mistral Black/Anthracite

  Vejl. pris: 3.199,00 DKK 2.299,00 DKK

  Tilbud

  KASK Mistral White/Silver

  Vejl. pris: 3.199,00 DKK 2.299,00 DKK

  Tilbud

  KASK Bambino Pro blank sort

  Vejl. pris: 3.699,00 DKK 2.699,00 DKK

  Tilbud

  KASK Bambino Pro mat sort

  Vejl. pris: 3.699,00 DKK 2.699,00 DKK

  Tilbud

  KASK Bambino Pro sort hvid

  Vejl. pris: 3.699,00 DKK 2.699,00 DKK

   Tri og enkelstarts hjelm


   Når man kører triatlon eller enkelstart har hjelmen et overordnet mål udover sikkerhed – aerodynamikken skal være i top. De forskellige producenter udvikler og tester hele tiden de mest optimale udformninger på hjelmene for at optimere præstationen i kampen mod uret.

   De kortere hjelme giver mere frihed


   Indenfor de sidste år har hjelmen generelt set ændret udformning – de har ikke længere en lang hale der skal flugte henover ryggen, som man f.eks. kan se på Giro Advantage RL5. Det nye kortere design ses f.eks. ved Kask Bambino modellen. Dette skyldes at man med en kortere hjelm opnår større frihed i positionen på cyklen. Flytter man på hovedet under kørsel vil man med en kort hjelm ikke ændre betydeligt på frontalarealet – og dermed den aerodynamiske fordel – sammenlignet med en længere hjelm. De lange hjelme egner sig derfor bedre til kortere distancer, hvor men kan sidde i en bestemt position under hele turen, hvor en kortere hjelm vil have sine fordele på længere distancer.

   På de lange distancer er udluftning en prioritet


   Når man kører triatlon – særligt de lange distancer – er ventilation i hjelmen også et element der skal tages højde for. Ofte vil triatlon og enkeltstartshjelme være mere lukkede end almindelige hjelme, da dette øger aerodynamikken. Skal man køre i varme forhold eller lange distancer kan det dog være en idé at vælge en model med højere grad af ventilation. Dette ser man på en model som Rudy Project Wing 57 der med gode ventilationskanaler sørger for en god luftstrøm henover hoved under kørsel. Samtidig er denne model en mellemting mellem en kort hjelm og det dråbeformede design – denne hjelm er derfor velegnet til både kortere og længere distancer. En anden mulighed ved triatlon stævner er at anvende en almindelige aero-road hjelm, hvis forholdene er ekstraordinært varme.

   Hjelme med visir optimerer aerodynamikken


   Ser man på modellerne Kask Bambino, Bell Javelin eller Giro Selector har alle disse hjelme et visir der afskærmer øjnene. Dette skaber en mere aerodynamisk overflade og man behøver ikke have briller på, hvilket i nogle tilfælde kan være en udfordring ved de tætsiddende hjelme, der ofte dækker ørerne. Den yderligere aflukning betyder dog også at hjelmen fremstår varmere end hjelme uden visir. Visiret egner sig derfor bedre til kortere enkelstarter, hvor dette ikke er et problem i samme omfang som en 180 km ironman strækning. De fleste modeller har dog mulighed for at afmontere visiret eller få visirer i flere farver og kontraster – præcis som med solbriller.