ROCKSHOX

RockShox

RockShox er et undermærke til storproducenten SRAM. SRAM er ellers kendt for at producere geargrupper, men har altså med RockShox bevæget sig ind i markedet for støddæmpningssystemer og andet udstyr til MTB cykler.


Sikker kontrol over cyklen

En støddæmper har til formål, at øge komforten og styreegenskaberne i ujævnt terræn – f.eks. hvis der er mange rødder eller sten på MTB sporet. En støddæmper skal derfor være meget responsiv og reagere hurtigt på undergrunden. For at sikre de optimale styreegenskaber anvender RockShox en teknologi de kalder Rapid Recovery. Dette dækker over, at støddæmperen hurtigt reagerer og kan trykkes sammen ved en ujævnhed, men at dæmperen i samme ombæring hurtigt vender tilbage til sit udgangspunkt, når udfordringen er passeret. Dette resulterer i, at man altid har den optimale kontakt med undergrunden, samt at man ikke oplever store forflytninger i kroppens tyngdepunkt, da det er cyklen og støddæmperen der ”danser” under rytteren i stedet. Denne teknologi anvender på flere af RockShoxs produkter, f.eks. BoXXer World Cup forgaflen.


Reverb dropperpost

Som ekstra udstyr til sin MTB er flere producenter kommer frem med en såkaldt dropperpost. Dette er en sadelpind med en indbygget hydraulik, som gør det muligt at hæve og sænke sadlen under kørsel. Dette kan være aktuelt på spor, hvor sadlen kan være i vejen for at opnå den optimale balance på cyklen – f.eks. ved svære nedkørsler. Reverb er RockShox’s bud på en sådan dropperpost. Sadelpinden har en lille remote forbundet, som man kan placere på styret, hvor man herfra kan hæve og sænke sadlen uden at skulle stoppe op eller fjerne hænderne fra styret, hvilket er vigtigt for sikkerheden under kørsel. Man kan således justere sadelhøjden uden at fjerne opmærksomheden og koncentrationen fra kørslen.


Hold hjulet på plads

Når man køre MTB er det vigtigt, at man har sikret at hjulet er godt fastspændt på cyklen. Derfor anvender mange MTB’s Thru Axle. Det er en quick release der ved et gevind sidder skruet på gaflen og går gennem navet på hjulet. Det er altså ikke muligt at spændet kan hoppe ud af gaflen, da den går hele vejen igennem. Disse løsninger skal naturligvis være stærke og stabile – men heller ikke veje alt for meget. RockShox har flere forskellige modeller, som afhænger af, hvilket hjul man anvender.

Hos RockShox finder man således udvalgte kvalitetsprodukter til MTB kørsel, som både højner præstation, sikkerhed og oplevelse af at køre på cyklen.