Niner Bikes

Niner Bikes


Niner bikes er en amerikansk producent med base i Colorado. Virksomheden tager sit afsæt i outdoor kulturen og deres sortiment byder derfor på en række forskellige MTB modeller, samt flere modeller til gravel cykling, en disciplin der er i rivende udvikling og nyder stigende popularitet. Virksomheden er skabt af ildsjæle der selv brænder for netop off-road cykling.


Med på gravel bølgen


Gravel har nydt stigende popularitet indenfor de sidste par år, hvilket naturligvis ikke er gået en off-road producent som Niner’s næse forbi. RLT 9 RDO Carbon er en ramme der netop er lavet til gravel cykling. Modellen er bygget op over en carbon ramme, med en geometri der rette sig mod gravel, hvor positionen er knap så aggressiv som man vil opleve på en almindelige landevejscykel. Dertil er rammen bygget op på en måde, der er mere stødabsorberende og derfor mere egnet til ujævne underlag. Dog går man ikke på komprmois med stivheden, da man med krank og downtube sikrer god responsivitet i trådet – en svær balance gang som Niner kommer i mål med. Rammen tillader at man har op til 40mm brede dæk, så man kan tilpasse dæk valget til de aktuelle udfordringer. Skal man ud i meget ujævne forhold kan man montere et bredt dæk med et kraftigt mønster, men ved man, at en del af ruten er på fastere og hurtigere underlag, kan man med fordel vælge et smallere dæk og dermed minimere rullemodstanden. Cyklen er monteret op med skivebremser, som sikrer gode bremseegenskaber i alt slags vejr og undgår slid på hjul og fælg. Ønsker man en cykel med Di2, er rammen kompatibel med denne type gearing.


Find din MTB ved Niner


Niner har et stort udvalg på MTB siden. Dette har været det store omdrejningspunkt og der er en MTB til selv de mest kræsne behov. Overordnet set deler de MTB op i Trail og cross-country modeller. Trail modellerne er målrettet de vildere spor og har en god støddæmpning bagtil på cyklen. Omvendt har cross-country modellerne Hardtail, med støddæmper i forgaflen. På disse cykler ser man Niners patenterede CVA forgafler. Dette er en gaffel med indbygget støddæmper der er bygget op over en 29” model, hvilket sikrer at støddæmpernes funktion er tilpasset og udviklet til netop 29” MTB og dennes køreegenskaber. Det betyder at man vil ifølge Niner, vil opleve en perfekt harmoni mellem cyklens køreegenskaber og støddæmperens funktion, hvilket de mener kan være et problem ved andre modeller, hvor dæmperne er lavet til 26” MTB modeller. CVA finder man f.eks. på en model som Air 9 RDO 5-Star X01 Eagle.


Leder du efter en lækker off-road cykel, så kunne Niner meget vel være et mærke for dig. Det er et mærke der udelukkende fokuserer på dette felt indenfor cykling og et mærke udviklet af entusiaster. Hvis du vil kigge nærmere på cyklerne, så tag et smut forbi butikken i Børkop til en kop kaffe henover en Niner ramme.