Kassetter

Henter data.
  Tilbud

  SRAM Power Pack PG-1130 Kassette/kæde 11 speed

  Vejl. pris: 1.019,00 DKK 588,00 DKK

  Tilbud

  Campagnolo Potenza 11S Kassette

  Vejl. pris: 1.299,00 DKK 1.139,00 DKK


   Kassette

   Kassetten er den række tandhjul der sidder monteret på baghjulet - disse er med til at bestemme hvilken gearing du kører med, samt hvor hård denne gearing er. Din kassette er en vigtig del af geargruppen, da denne bestemmer hvor hårdt det er at træde. Gearene styres via din bagskifter og jo flere tandhjul, jo flere muligheder. 


   Hvilken gearing kører du med?

   Kassetter har forskellige specifikationer, som ses ved at kigge på hvilken speed der er tale om og hvilket spænd tandhjulene rækker over. Den moderne standard landevejs-kassette vil være monteret med 11 tandhjul, hvor det mindste tandhjul har 11 tænder og det største 28 tænder - dette betegnes ”11speed 11/28”.


   Udviklingen

   Gennem tiden er det blevet muligt at lave et mere kompakt og pålideligt system, og man er på relativt få år gået fra 7 speed til 11 speed på landevejen. Dette giver meget større mulighed for et bredt spænd af gear - således at det bliver nemmere at tackle alt slags terræn uden at skifte dele på din cykel.


   Bjerge eller flad vej?

   Hvis man kører mountainbike eller bjergkørsel vil det typisk være en fordel at have en lav gearing, dvs. mulighed for store klinger på kassetten, sammen med mindre klinger til de flade stykker. Hvis man primært kører flad vej eller enkeltstarter vil det være en fordel at have lidt mindre klinger, men til gengæld et mindre spænd mellem hver enkelt klinge.

   Jo flere tænder på kassettens tandhjul, jo lettere bliver gearingen - dette naturligvis i sammenhæng med antallet af tænder på klingerne foran. 


   Producenterne

   Producenterne af kassetter er primært de store producenter af komplette geargrupper. Her er der tale om Italienske Campagnolo,  japanske SHIMANO eller amerikanske SRAM. Dog er flere andre begyndt at blande sig, og man ser bl.a. FSA spille ud med en ny geargruppe inden for nærmeste fremtid.


   Vejledning

   Når du skal købe kassette til din cykel er det vigtigt at have for øje hvilket mærke du allerede kører med, og hvilken speed der er tale om. Visse producenter er i stand til at køre sammen, mens andre ikke er kompatible med andet end dele fra deres eget fabrikat. 

   Vi står naturligvis klar til at vejlede dig, således at du får den rigtige kassette til din geargruppe, og til dine behov.


   Kategorier

   SKRUEKRANS

   7 SPEED KASSETTER

   8 SPEED KASSETTER

   9 SPEED KASSETTER

   10 SPEED KASSETTER

   11 SPEED KASSETTER

   12 SPEED KASSETTER

   13 SPEED KASSETTER