Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser

Cykelkæder

Viser 4 resultater
Campagnolo EKAR Kæde 13 Speed 118L
399 kr.
1-3 hverdage
SRAM Chain PC GX Eagle Solid pin 12 speed
249 kr.
1-3 hverdage
XLC Chain CC-C02 Nickel plated 9 speed
239 kr.
3-5 hverdage
XLC Chain CC-C01 Nickel plated 6-7-8 Speed
159 kr.
3-5 hverdage
Viser 4 resultater

Cykelkæder: Hold kæden stram

Cykelkæden er en vigtig del af en cykels drivlinje. Cykelkæden er samtidig en af de mest vitale dele på en cykel, da denne bærer hele rytterens vægt og overfører kræfterne til pedalerne. Derfor er det vigtigt, at man holder øje med sin cykelkæde og sørger for, at den er velholdt og velsmurt. En cykelkæde er dog ikke blot en kæde. Der findes et væld af forskellige varianter og modeller, som man kan vælge imellem, når det kommer til cykelkæder.  

Vigtigt, at din cykelkæde passer til din geargruppe

Geargrupper er forskellige og har et forskelligt antal gear. Derfor er det vigtigt, at din kæde passer sammen med din geargruppe. Hvis ikke, så vil din geargruppe ikke fungerer med kassetten. Kassetten varierer alt afhængig af, om det er en 9, 10 eller 11-speed geargruppe, du kører med. Ydermere er producenten af din cykelkæde også vigtig at være opmærksom på i forhold til den geargruppe, du anvender. Der findes dog producenter, der udelukkende producerer cykelkæder. Her skal man blot være opmærksom på, om de passer til den pågældende gearproducent. 

Find den rette balance mellem vægt og holdbarhed

Cykelkæder er traditionelt lavet af stål, hvilket sikrer lav vægt og et slidstærkt produkt. Cykelkæder findes dog også i andre materialer, som gør kædens vægt endnu lavere, hvilket kan være en fordel til konkurrencer og løb. Disse kæder har til formål at være hurtigere end de traditionelle kæder. Fordelen ved de lette kæder er naturligvis den sparede vægt, hvilket også kan betyde en smule mindre friktion i kædens forløb. Omvendt vil de lette kæder ikke have samme slidstyrke, som man kender det fra aluminiumskæderne. Derfor er de ikke så velegnede i træningssammenhæng, men er i langt højere grad målrettet konkurrencer og løb.

Husk at vedligeholde din cykelkæde

Det er vigtigt, at du vedligeholder din cykelkæde ved jævnligt at rense og smøre den med kædeolie. En ren og velsmurt cykelkæde forlænger kædens levetid og sikrer dig en jævn og effektiv kørsel på hele din tur. Der findes mange forskellige måde at rengøre din cykelkæde på. Det eneste du som udgangspunkt ikke må bruge, er klassisk sæbevand, da dette fjerner selve smøremidlet på kæden. Til hurtig, effektiv og skånsom rengøring af kæden kan f.eks. bruges kædebørste og kæderenser.

Hos Børkop Cykler har vi et stort udvalg af cykelkæder indenfor følgende kategorier

8 Speed Kæder
9 Speed Kæder
10 Speed Kæder
11 Speed Kæder
12 Speed Kæder
Indvendige/ Singlespeed
Samleled
Remtræk

Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give dig den bedst mulige service og betjening. Er du i tvivl om, hvilken kæde, der passer til din cykel, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Dette kan du gøre på tlf. 72867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.