Castelli

Castelli


Brugt af de bedste:

Castelli cykeltøj er kendt for at producere teknologisk avanceret og aerodynamisk cykeltøj. Det er brugt af mange professionelle cykelrytter herunder Team Ineos. Tøjet er anderkendt verden over og har siden dens grundlæggelse i 1974 været en pioneer inden for cykeltøj. Castelli bruger altid gode materialer som kan holde til cykelsportens slid.


Historie

Castelli cykeltøj har en lang historie bag sig. Historien stammer helt fra 1876 hvor at den Italienske skrædder Vittore Giannu grundlagde firmaet og startede med at lave tøj til blandt andet AC Milan og Juventus. Det første cykeltøj blev lavet omkring 1910, til verdensmesteren og femdobbelte vinder af Giro d´Italia Alfredo Binda. 

Firmaet ændrede kurs i 1935 da den unge Armando Castelli blev ansat. Castelli servicerede Vittore Gianni´s cykelkinder, som i 1940'erne blandt bestod af Gino Bartali og Fausto Coppi.

Armados søn Maurizio Castelli voksede op og fulgte Fausto Coppi som altid kørte i Vittore Gianni tøj inklusiv den første silke dragt designet til enkeltstart.

I 1974 blev Castelli grundlagt af Maurizio Castelli. I 1977 lavede han de første aerodynamiske lycra shorts som blev solgt i butikkerne.

I 1981 intruduserede Maurizio Castelli de første farvede lycra shorts under Giro D'Italia.

I 1984 var Castelli igen banebrydene. Francesco Moser kørte Paris-Roubaix i den første Thermal tøj.

I slutningen af 80'erne leverede Castelli tøj til Tour de France og Firo d'Italia samt en masse pro hold. I 2007 revolitionerede Castelli igen cykelbranchen. Team Saunier Duval kørte med den første aerodynamiske jersey, de første aero bibshorts og den letteste jersey der er brugt i prof cykling på daværende tidspunkt.