Hjul lejer

Henter data.

   Hjul lejer

   Det vigtigste for, at hjul ruller godt er kuglelejerne. Slidte og ødelagte lejer er ensbetydende med et hjul der ruller dårligt og et stort tab af energi, fart og køreglæde. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på sine lejer, vedligeholder dem og skifter dem, såfremt de er slidte. Slidte lejer i et hjul kan også være farlige, hvis de skulle gå i stykker under kørsel og i værste tilfælde blokere hjulet.


   Keramiske lejer

   Hjulene er et godt sted at starte, hvis man kan optimere sin cykel. Det er dog også muligt at optimere selve hjulene, ved at installere lejer, som ruller bedre og dermed skaber mindre modstand under kørsel.  

   Firmaet CeramicSpeed producere hjul lejer, som minimerer friktionen under cykling. CeramicSpeed producerer lejer, der er kompatible med flere forskellige hjulproducenter.

   Det specielle ved CeramicSpeed er, at selve kuglerne er keramiske - de keramiske kugler har en enorm slidstyrke og sikrer en minimal rullemodstand. Man kan således opleve at disse hjul, uden en ydre påvirkning, vil kunne køre længere end almindelige stållejer. Dette er dog forudsat at lejerne smøres og vedligeholdes, da deres fordel ellers vil aftage, som funktion af manglende smørelse og det ekstra slid der opstår ved mangel på vedligehold.

   CeramicSpeed producerer ikke blot lejer til hjul, men også krankbokse og pulleyhjul, hvor man kan nedsætte friktionen og derved spare energi på cyklen.