GOOMAH

Der er ingen produkter fra dette mærke.

GOOMAH

I mange år har det schweiziske mærke ASSOS været kendt for sit ekstraordinært lækre cykeltøj, der af mange regnes for at være verdens bedste. Men ASSOS er også kendt for et mangeårigt engagement i produktion af cykler, og i 1976 var firmaets grundlægger, Toni Maier-Moussa, den første i verden, der fremstillede et cykelstel i carbon.

Efter en periode med hovedfokus på cykeltøj, har ASSOS igen givet produktion af cykler høj prioritet, og målet har været at opretholde det tårnhøje niveau, der kendetegner brandet. I ASSOS Werksmannschaft samlede man for nogle år siden en række specialister bestående af tidligere og kommende cykelryttere, mekanikere, læger, trænere, ingeniører og tekstildesignere. Opgaven lød: ”I skal skabe en cykel, hvor kombinationen af stivhed, fart, kraftoverføring, stabilitet og komfort mikses på den mest optimale måde.”

Teamet søgte blandt andet inspiration i motorsportsverdenen, og man valgte at bygge cyklerne op af tre forskellige typer carbon, så man sparede vægt nogle steder, mens stellet blev forstærket andre steder. Man udvalgte de ypperste komponenter og testede i vindtunneller, inden man sluttede af med masser af prøvekørsler i både bjerge og på flade strækninger. Slutresultatet er blevet en racercykel, der ikke ligner andre cykler på markedet.

GOOMAH er lavet med passion. GOOMAH er slang for ”mafiabossens elskerinde”, og med sloganet ”you ride me crazy” er der tale om noget, man hurtigt kan blive afhængig af. Cyklen taler både til feinschmeckeren, der vil have noget helt unikt, men også til rytteren, der ønsker en cykel med fokus på optimal ydeevne og fart.

Man kommer ikke uden om, at kvalitet og pris hænger sammen, men selv om GOOMAH-cyklerne ligger i den høje ende af skalaen, kan de sagtens konkurrere prismæssigt med tilsvarende kvalitetsmærker.


Tag også et kig på vores andre racercykler her.